Ur ett globalt perspektiv ska man nog inte klaga, vi är ju inte översvämmade än även om det bildats en vacker liten sjö på kvigbetet när jag kom hem från stämman förra veckan. Men det ställer förstås till det, vi har fortfarande inte kunnat börja med något vårbruk och första skörden kommer ju även den att bli försenad.

Snackas mycket

Det här är naturligtvis inte något bra läge med tanke på den pressade situationen vi befinner oss i. Inte kunde jag då hitta någon större tröst i dom 87 punkterna som ska rädda svensk mjölknäring som antogs vid ett högnivåmöte med landsbygdsministern häromveckan. Mycket snack och lite verkstad och medan det snackas försvinner ytterligare en mjölkbonde om dagen.

Ut ur bubblan

En ljusglimt var att få förmånen att fara på riksförbundsstämman på Sånga-Säby. Det bjöds på strålande solsken, debattglada människor och folk med framtidstro. Och så får man kliva ur sin egen lilla västerbottniska bubbla och höra hur det är på andra ställen i landet – det är alltid nyttigt och lärorikt.

Västerbotten utmärkte sig

Apropå Västerbotten blev vår del av landet uppmärksammat inte mindre än vid två tillfällen: Tavelsjöbygdens LRF-avdelning fick utmärkelsen Årets lokalavdelning för att från att ha varit insomnande till att bli motor i föreningslivet i bygden och bidragit till en rad olika projekt och aktiviter. Stort och välförtjänt grattis! Den andra utmärkelsen fick Anniqa E Nygård i form av en guldnål för sitt engagemang och arbete för LRF. Grattis och lycka till med ditt fortsatta företagande!

Hur än det är med allt regnande, någon gång måste det ta slut och då kan vi se fram emot en sommar som då inte ska behöva lida av torka!

Ingrid Sundbom
ledamot regionstyrelsen LRF Västerbotten