Vi är: Besöksgård
Vi gör: Bondebesök

Bo Bengtsson och Iris Nouwt 070-94 22 463

På Bäckens gård i Bäckefors bor familjen Bengtsson-Nouwt. Bo och Iris, Sanne 8, Morris 6 och Pim 2 år samt alla djuren. Ca 100 dikor och 100 ungdjur av raserna Charloise och Hereford som är köttrasdjur. 1996 blev gården KRAV-certifierad vilket innebär att när du köper Svensk kött av märket KRAV kan du få Bäckens gårds kött. På gården finns även fyra linderödssvin, sju alpackor, tio tackor och några hästar. De håller även på att bygga för höns så det kan vara självförsörjande på ägg. Gården har också jordgubbsodling, hallon och fruktträd.

Bäckens gård uppfördes i slutet av 1700-talet men platsen hade länge varit bebyggd. Det är lite speciellt med gården som är såpass gammal men har inte gått i arv utan haft många olika ägare. Familjen som idag driver gården köpte den för tre årsedan efter att de bestämt sig för att leva sin dröm. Bo är utbildad snickare men kommer från en grisgård i Skåne, han har fortfarande sin snickerifirma men planerar att avveckla och bli bonde på heltid.

Gården har 400 ha varav ca 150 ha bete och åker, resten är skog.

Under ett besök får ni bekanta er med alla djuren och se de maskiner som finns. Vi besöker även gärna er skola och berättar om hur det är att vara bonde.

Välkomna!