Vi är: Besöksgård
Vi gör: Bondebesök

Viktoria och Mikael Johansson
Mobil: 073-987 90 04, E-post: info@lamm-ull.com

Viktoria och Mikael Johansson samt barnen Hugo, Gustaf och Lukas har ett litet jordbruksföretag som är beläget i Gökhem, åtta km utanför Falköping i Västergötland. Där finns 50 tackor som lammar omkring mars/april.

Familjen köpte gården för 10 årsedan och 2004 kom fåren dit. Under betesperioden utlokaliseras fåren runt gården på en radie av ca en mil. Själva gården har tre ha bete. Under lammningstiden på våren är det många glada skuttande lamm som springer omkring och stångas och busar.

Gården tar vara på allt som fåren ger. Lammen slaktas och styckas på Håkantorps Slakteri. Köttet tas tillbaka till gården där det säljs.

Ullen förädlas genom att den tvättas, kardas och viss ull färgas. Antingen säljs ullen eller så gör familjen själva olika alster.

Skinnen som efter att fåren och lammen slaktats, saltas och skickas iväg till beredning i Tranås. Fårskinn är fantastisk, de värmer dig när det är kallt och kyler dig när det är varmt.

Skolor och alla typer av grupper är varmt välkomna på besök. Läs mer på hemsidan Johanssons Lamm & Ull och där hittar du också vägbeskrivning och kontaktuppgifter.