Ett par ord med Mikael Lindberg, ordförande i Alvesta kommungrupp

Solceller på tak

Nytt år och nya tag! Vad har hänt i Alvestas kommungrupp på sistone och vad har de på gång för 2023? Mikael Lindberg, ordförande i kommungruppen berättar!

Framtidens möjlighet? En kväll med fokus på solfångare och lagring av el i batterier

- I höstas så anordnade vi en träff i Blädingegården utanför Alvesta. Vi var ca 70 personer som hade samlats. Magnus Kristoffersson från Länsförsäkringar Kronoberg var på plats tillsammans med flera medarbetare med olika kompetenser inom solenergi och även Roger Gunnarsson med flera från Energikontor Sydost, som alla berättade om vilka möjligheter som fanns med solceller och lagring av el i batterier med mera. Länsförsäkringar bjöd på pytt i panna med ägg och rödbetor och kaffe och kaka på det. Det var mycket uppskattat.

Kommungruppsårsmöte

- Det vi har framför oss nu är både årsmötena i kommunens lokalavdelningar, men sen också kommungruppsårsmötet. Förmodligen blir det på hembygdsgården i Moheda. Vi har pratat med Dan Sandberg som kommer att komma och prata på Moheda LRFs årsmöte om att bygga solfångare på åkermark. Det är en komplicerad fråga som vi vill prata lite mer om.

Vad ser ni mest fram emot kommande år?

- Vi ser fram emot ett 2023 där vi arrangerar ett lagom antal aktiviteter så att vi mäktar med att genomföra dem. Normalt sett så brukar vi anordna ett par aktiviteter men det bestämmer vi på kommungruppensårsmöte. Sen kan det ju vara att det kommer upp aktuella händelser och då anordnar vi träffar om det.