Sofie Leosson och Joakim Wigertoft ansvariga för aktivitetsinbjudningar i LRF under årsmötesperioden.

Snart drar årsmötessäsongen i gång. Den 15 oktober till 30 november är datumen som gäller för Hallands och Västra Götalands lokalavdelningar.

Vad är viktigast att tänka på?

– Ja, det är vår mest intensiva period på året och kanske också den viktigaste för LRF eftersom det är lokalavdelningarnas årsmöten som är grunden för LRFs folkrörelsedemokrati.

Vad är viktigt för de förtroendevalda att tänka på inför lokalavdelningarnas årsmöte?

– Eftersom det är över femhundra avdelningar som har sina årsmöten under hösten så blir det ett högt tryck när alla kallelser ska ut. För att ingen ska få sin inbjudan för sent så är det väldigt viktigt att vi får in era utskicksbeställningar i god tid, senast 5 veckor innan årsmötet för att kallelsen ska nå medlemmarna i brevlådan senast en vecka innan årsmötet. .

Hur gör man sin beställning då?

– Enklast är om du beställer kallelsen via formuläret på webben på www.lrf.se/utskick. Då säkerställer vi att all viktig information kommer med. Har man funderingar eller behöver komma i kontakt med oss så kan man nå oss på inbjudan@lrf.se eller via telefon på vardagar kl. 09.00-12.00 på telefonnummer 010-184 40 65.

Ni som ser alla inbjudningar, vad är det som brukar hända på avdelningarnas årsmöten?

– Många passar på att bjuda in gästföreläsare eller någon från sin regionstyrelse, men det allra vanligaste måste nästan vara att det bjuds på smörgåstårta!


Årsmöten Halland >>

Årsmöten Västra Götaland >>