Hallands kommungrupper laddade för ett nytt år!

Hallands komg laddade
Sofia Björnsson, LRFs egna expert på just CAP föredrog i ämnet på LRF Varbergs årsmöte. Foto: Robert Larsson.

Under två veckor har det duggat tätt mellan årsmötena bland Hallands kommungrupper. Under vecka 6 genomförde Varberg, Kungsbacka och Hylte sina årsmöten och med det så är nu alla kommungrupper stadgebundna. 

I Varberg fick medlemmarna lyssna på ett spännande föredrag av Sofia Björnsson, LRFs egna expert på just CAP. Det förmedlades massor med matnyttig information om hur den nya programperioden kan komma att påverka den enskilde lantbrukaren på olika sätt. Årsmötet valde en ny styrelse och ordförandeklubban togs över av Per Nilsson från Spannarp. En motion om LRFs roll i framtiden togs av årsmötet och kommer att gå vidare till regionstämman. 

Årsmötet i Kungsbacka gick på samma tema och Lennart Nilsson från Harplinge och LRFs riksförbundsstyrelse pratade om CAP och LRFs påverkansarbete på EU-nivå. Henrik Arnesson lämnade över ordförandeklubban till Bonny Wernersson som kommer att leda den nyvalda styrelsen i kommungruppen framåt.

Vilt och rovdjur stod på agendan när Hylte höll årsmöte och Joakim Dannegren från regionstyrelsen deltog och informerade om LRFs aktuella arbete i dessa frågor. Dessutom diskuterades hur framtidens LRF ska organiseras. Erling Bengtsson fick fortsatt förtroende att sitta kvar som ordförande i kommungruppen.

Styrelsen för LRF Hylte består av: Åke Eriksson, Karl Jorlen, Robert Johansson, Erling Bengtsson ordförande, Lennart Erlandsson, Per Andersson, Erling Nilsson och Martin Nilsson, Julia Bengtsson.

Tveka inte att höra av er till den kommungrupp ni tillhör om det är något ni undrar.

Ulrika Bertilsson