LRF träffar konsumenter på Bergas familjedagar

Hallå där Anna Lindgren, ansvarig för LRF Mälardalens medverkan på Bergas familjedagar som arrangeras på Berga Naturbruksgymnasium i Västerhaninge söder om Stockholm den 4-5 juni.

Vad händer på Berga?
Till helgen är det dags för Bergas familjedagar igen efter ett uppehåll på ett par år på grund av pandemin, och givetvis är LRF på plats för att träffa och samtala med nyfikna besökare, både vuxna och barn. Evenemanget brukar locka 10000-15000 personer så vi ser fram emot en riktig folkfest!

Varför är LRF Mälardalen med där?
Dagarna är ett ypperligt tillfälle att möta konsumenter och samtala kring hållbarhet, vikten av att välja svenska råvaror och vilken skillnad var och en kan göra i sin vardag genom att välja svenskt. Det är en fantastisk arena att lyfta fram och samtala kring de gröna näringarna där besökarna samtidigt kommer nära både naturen och djuren på gården, känner doften från skogen, gräset och det som växer på åkrarna, vilket stimulerar alla sinnen!

Vad kan besökarna göra i vår monter?
De kommer först och främst att få träffa och samtala med våra trevliga förtroendevalda och alltså träffa en riktig bonde! Bara det är speciellt för många storstadsbor, men de kommer även bland annat kunna göra ett hållbarhetsquiz och gissa på våra vanliga sädesslag och för barnen finns en pysselhörna.

Läs mer: Detaljerat program kommer att publiceras här