Magnus är ny kommunikatör i LRF Mitt

Magnus Nystedt

LRF Mitt (den operativa enheten som omfattar LRF-regionerna Dalarna, Gävleborg och Mälardalen) är nu förstärkt med Magnus Nystedt som tillträtt en kommunikatörstjänst med inriktning på pressfrågor och kommunikation kopplat till näringspolitik och påverkansarbete.

Hallå där Magnus Nystedt, vem är du? 
Jag är en västeråsare som efter ganska många år utomlands återvände till Västerås och nu bor i Salbohed utanför Sala. Det har genom åren blivit så att jag har provat på ganska många olika saker, som lärare, bloggare, kommunikationsdirektör, produktionsledare för att nämna några saker.

Vad ska du jobba med?
Jag ska jobba främst med kommunikation inom näringspolitik och opinionsbildning. Exakt hur mina arbetsuppgifter kommer se ut är det kanske lite tidigt att säga, men jag ser fram emot att hjälpa våra medlemmar stärka sin konkurrenskraft inom jord- och skogsbruk genom att lyfta för dem viktiga frågor.

Varför lockade LRF Mitt och den här tjänsten dig?
Dels för att arbetsuppgifterna låter spännande och utmanande. Att arbeta med kommunikation, speciellt med inriktning press och PR, betyder omväxlande arbetsuppgifter och dagar, något som passar mig bra. Men jag lockades också av att jobbet var just på LRF, en organisation vars roll i samhället jag tror är otroligt viktig.

Vad har du för tankar om LRF? 
Jag ser LRF som en stor folkrörelse som genom sina medlemmar besitter en enorm kraft att påverka sin egen situation och samhället i stort. LRFs medlemmar sitter på nyckeln till vår omställning till ett mer hållbart samhälle, det är jag övertygad om. Och det gäller allt från produktion av livsmedel, till biobränsle och byggnadsmaterial vi kan få från skogen.

Vilka frågor ligger dig varmast om hjärtat?
Sveriges beredskap är något som jag tycker är väldigt viktigt. Det innefattar allt från självförsörjningsgrad av mat och annat, civil beredskap, samt vår militära beredskap. Inom beredskap har naturligtvis LRF en stor roll att spela, en roll som jag hoppas vi kan tydliggöra framöver.

Annat att tillägga?
En sak som alla kanske inte vet om mig är att jag studerar konstvetenskap vid sidan av jobbet och har gjort så många år nu. Jag tycker det är kul att studera och det har blivit något av en hobby.

--

Du når Magnus på magnus.nystedt@lrf.se eller 010-184 26 49.