Nu laddar Sibbarp för folkfest

”Vi förverkligar drömmen om en lantlig folkfest.”Så sammanfattar Ellen Svensson den planerade Sibbarpsfestivalen den 27 augusti 2022.

Förra året var hon på allsången i Sibbarp och då slog det henne att det borde gå att göra något mer och med dans efteråt. Hon tog kontakt med föreningarna i byn och så var planerandet i gång.

Sibbarps LRF-avdelning nappade på idén och deras bidrag blir Bonnakampen, en lagtävling där man som lag ska tävla i grenar med styrka, precision och snabbhet.

– Vi kommer också att dela ut pris till bästa lagutklädnad, säger Lars Svensson. ordförande i Sibbarps lokalavdelning.

Tanken är att hela byn ska leva upp under festivalen, det kommer att finnas matvagnar på parkeringen utanför skolan och på skolområdet finns barntorg med olika aktiviteter, men också marknad med försäljning.

– Det ska finnas något för alla och vi tänker hålla i gång mellan kl 10.00–16.00. Som besökare kommer man att kunna testa åsneridning, gå en tipspromenad, köpa lotter eller varför inte testa ett pingisbollsrace. Vi hoppas att det blir en rolig dag för hela familjen. Naturligtvis kan man ju också titta på Bonnakampen, säger Ellen Svensson.

När Bonnakampen har lunchpaus har man bjudit in politiker och då blir det utfrågning på scenen.

Under tiden som Bonnakampen pågår kommer det lokala bandet Bônnerna i West att stå för underhållningen på scenen.

– När Bonnakampen är över, fortsätter festen i Sibbarps bygdegård där middag och dans erbjuds till självkostnadspris, och naturligtvis kommer vi att ha livemusik, säger Ellen Svensson.

LRF i Sibbarp hoppas på många besökare.

– Allt hänger ju på vädret. Vill du anmäla ett lag till Bonnakampen, så gör det så snart som möjligt då antalet lag är begränsat. Vi tar en anmälningsavgift på 300 kronor per lag, och överskottet går till välgörande ändamål, säger Lars Svensson.

Clara Hyltbäck

Laganmälan till:
Lars Svensson, lars@sibbarpsprastgard.se

Anmälan middag kväll: elviralund@outlook.com
Middagen kommer kosta 480 kronor.