Podd Bygdefolk: Viltskador ökar dramatiskt

man
Ola Axelsson, Säffle. Foto: Albin Norén

I avsnitt 10 berättar Ola Axelsson, Säffle om problemen med det ökande vilttrycket. Ytterligare avsnitt finns med Daniel Andersson, Häljeboda ”Ta inte skogen för given” och Jonna Didriksson Jonna driver eget i Borgvik.

Avsnitt 10: ”Viltskador ökar dramatiskt”

I detta avsnitt berättar spannmålsbonde Ola Axelsson om problemen med det ökande vilttrycket. Vilka konsekvenser får viltskadorna och hur går det att förebygga angreppen.

Spotify:
https://open.spotify.com/episode/4FfXflqEgQvonbbKPbqGDH 

man, utomhus
Daniel Andersson, Häljebol. Foto: Albin Norén.

Avsnitt 9: ”Ta inte skogen för given”

Daniel Andersson är skogsbonde i Häljeboda i västra Värmland. I det nionde avsnittet av Bygdefolk berättar han om sitt arbete i skogen och om att skapa höga naturvärden och vilka risker som det kan innebära. I avsnittet förklarar Daniel också den odlarglädje han känner och stoltheten som finns när man arbetar med en helt förnyelsebar råvara.

Spotify:
https://open.spotify.com/episode/2ZOntwGfaa4MGlrrXivt0X 

kvinna, ler
Jonna Didriksson. Foto: Albin Norén.

Avsnitt 8: Jonna driver eget i Borgvik

I det här avsnittet hör ni Jonna Didriksson som driver Borgviks kött. Jonna berättar om företagets utveckling, glädjen i att möta kunderna och kärleken till kor. 

Spotify: 
https://open.spotify.com/episode/0XgLSTihJtOeVnHEDT0cky 

Dessa tre avsnitt är ett samarbete mellan Studieförbundet Vuxenskolan och LRF Värmland. Producent: Albin Norén 

OM 
Podd: Bygdefolk

Bygdefolk - en podcast från Studieförbundet Vuxenskolan i Värmland. Vi uppmärksammar de som bor och verkar på den värmländska landsbygden. Vi fokuserar på engagemanget i föreningarna. Om folkbildningens betydelse. Om möjligheterna med att bo på landsbygden och om utmaningarna.

Här hittar du fler poddavsnitt på Spotify

https://open.spotify.com/show/5RHrvZskmk6GoOw5rWaw3T