Riksdagskandidater i samtal med LRF Dalarna - Se filmerna!

Monica Lundin, ordförande för liberalerna i Dalarna och kommunalråd i Borlänge, blir intervjuad av Martin Moraeus.

Intervjuer i kohagen. Styrelsen för LRF Dalarna bjöd nyligen in länets riksdagskandidater till ett besök på en mjölkgård i Stora Skedvi för att skapa dialog och visa upp hur vardagen på ett lantbruk ser ut. Efter gårdsbesöket blev politikerna intervjuade av Martin Moraeus från LRFs riksförbundsstyrelse. Vad tog de med sig från dagen? Se intervjuerna här!

På politikerträffen på Lövängets Lantbruk, som drivs av regionstyrelseledamoten Michael Arvidsson, var alla riksdagspartier representerade genom de 15 politiker deltog.

Målet var att skapa dialog och synliggöra hur regler kan försvåra för ett lantbruksföretag, hur processerna med myndigheter ser ut och hur de ibland kan fallera, för att på sikt förbättra förutsättningarna för landsbygdsföretagandet.

Michael Arvidsson berättade om sin verksamhet, gav en rundtur och pekade på gårdens angelägna frågor. Även lantbrukare från andra produktionsgrenar fanns på plats, som berättade om utmaningar i sina verksamheter.

Intervjuer i kohagen - se filmerna!

I fåtöljer i gräset framför kohagen intervjuade Martin Moraeus, bonde från Orsa och ledamot i LRFs riksförbundsstyrelse, åtta av de deltagande politikerna om vad de tog med sig från dagen. Se filmerna här:

LRF Dalarna möter

Monica Lundin, Liberalerna

Sofie Eriksson, Socialdemokraterna

Kajsa Fredholm, Vänsterpartiet

Jonas Hillerström, Kristdemokraterna

Jonas Åsenius, Miljöpartiet

Malin Höglund, Moderaterna

Mats Nordberg, Sverigedemokraterna

Hans Johansson, Centerpartiet

Här finns en kort film om hela träffen