LRFs affärskoncern består av fyra helägda dotterbolag

LRFs affärskoncern består av fyra helägda dotterbolag. Affärsverksamheterna är olika till sin natur, men gemensamt är att alla verksamheter genererar medlemsnytta. Medlemsnytta innebär dels tjänster av hög kvalitet riktade direkt mot medlemmarna, dels att företagen levererar vinst som används för att skapa ytterligare medlemsnytta. 

Dessutom är LRF delägare i Ludvig & Co, Svenskmärkning och Tillväxtbolaget för Sveriges Lantbrukare. 

LRF Media

LRF Media är mediehuset som förstår kraften i jorden och potentialen i det gröna näringslivet. Med journalistik och innovation skapar LRF Media innehåll som gör nytta och nya affärsmöjligheter för det gröna näringslivet. 

Med varumärken som ATLLandLand LantbrukLand SkogsbrukLantmannenAgfoSkira, Ehandel, Ehandel Growth, Influens.seShowroom, Brath och Brid når LRF Media ut till över en miljon människor i Sverige.

Alla LRFs huvudmedlemmar får tidningarna Land, Land Lantbruk och Land Skogsbruk som en förmån i sitt medlemskap.

LRF Media

LRF Samköp

LRF Samköp samlar köpkraften hos Sveriges gröna näringar för att göra avtal med leverantörer som har relevanta produkter och tjänster. Och ju mer rabatterna används, desto fler och bättre avtal kan man göra. Så genom att utnyttja rabatterna kan man säga att medlemmarna förutom att göra bra affärer också hjälper alla andra LRF-medlemmar till enklare och lönsammare inköp. Avtalen finansieras helt av leverantörerna, LRF Samköps kostnader betalas inte med medlemsavgifter. 

LRF Samköp

Sånga-Säby Hotell & Konferens

Sånga-Säby Hotell & Konferens bedriver hotell- och konferensverksamhet i Svartsjö på Ekerö. Bolagets vision är att Sånga ska vara platsen för makalösa möten, upplevelser och unikt mathantverk med jordnära service i samspel med skogen, jorden, vattnet och djuren. 

Bolagets värdegrund utgår ifrån orden äkta, upplevelser och tillsammans, som med visionen skapar en plats att längta tillbaka till. Hotellet har en restaurang för sällskap upp till 250 gäster, ett flertal konferenslokaler och 143 hotellrum med 260 sängplatser i naturskön miljö. 

Sånga-Säby Hotell & Konferens

Sigill Kvalitetssystem

Sigill Kvalitetssystem utvecklar och förvaltar IP-standarden, den ledande svenska oberoende standarden för certifiering av mat och blommor. Syftet är att underlätta handel för företag inom de gröna näringarna. Miljömärkningen Svenskt Sigill ägs av Sigill Kvalitetssystem 

Utvecklingen av regelverken görs tillsammans med intressenterna; primärproducenter, dagligvaruhandel, grossister, konsumenter och experter. Kriterierna i regelverken beskriver hur en trygg och hållbar produktion av livsmedel och blommor ska gå till. 

Idag är nästan 4 000 företag i Sverige, Norge, Danmark och Finland certifierade enligt IP-standarden, vilket gör dem till trygga, leverantörer med hög trovärdighet. För många företag är certifiering enligt en oberoende tredjepartsstandard en stark konkurrensfördel och i vissa fall ett krav för att kunna exportera sina produkter. 

Svenskt Sigill