LRFSverige
LRF
2022-06-23 07:13:40
RT @crawford_mia: Nu har EU kommissionen släppt sitt förslag om Nature restauration. Enligt @LRFSverige kommer förslaget innebära att 🇸🇪beh… Länk till tweeten
Är du köttföretagare och intresserad av att påverka din framtid? Ta chansen att vara med i LRF Kötts köttbondepanel för gris, nöt eller lamm!
Jordbruksverket har beviljat LRF Kött projektstöd för att bilda en innovationsgrupp inom europeiska innovationspartnerskapet.
För att möta en ökad efterfrågan på svenskt kött på krogar och restauranger har branschorganisationen LRF Kött drivit "Mer svenskt kött på restaur...
Sverige är nu officiellt fritt från den allvarliga sjukdomen BVD som drabbar nötkreatur hårt. Att vi har kommit så långt i vårt förebyggande arbete...
Nu finns en vägledning som fungerar som en uppslagsbok för grisbönder som befinner sig i byggnads- och investeringsfasen av sin verksamhet.
Projekt Lammlyftet har gått i mål med formuleringen av en svensk kvalitetsstandard för lammkött och kan presentera ett nytt webbaserat verktyg.
Det har kommit nya hållbarhetskriterier för nötkött och griskött. Här redogör vi för dessa liksom hållbarhetskriterierna för lamm och mjölk.
Jobbar du inom restaurangbranschen, eller känner du någon som gör det? Sprid då ordet om den digitala utbildningen om det svenska köttets mervärde ...
Krönika: Den negativa trenden för svensk nöt-, gris- och lamm-produktion är sedan några år tillbaka bruten, vi tar vi nu marknadsandelar.
I och med att Sveriges Nötköttsproducenter numera är organisationsmedlemmar och Sveriges Lammköttsproducenter är nya intressemedlemmar så har nu LR...
I mitten av mars tog LRF beslut att digitalisera samtliga stämmor till följd av covid-19. Sedan dess har det varit stort fokus på arbetet runt pand...
Det har kommit nya hållbarhetskriterier för nötkött och griskött i den offentliga upphandlingen. Under 2020 planerar Upphandlingsmyndigheten att up...
#kollpålammen är lammbranschens satsning för att skapa fler värdefulla lamm till en hungrig marknad. Under taggen #kollpålammen och Facebooksidan f...
Säkra tillgången till semin så att grisproduktionen på Gotland, i Småland och Norrland kan fortsätta. Det är en viktig krisfråga som LRF diskuterar...
Intresset för svensk ull är stort. Tre ton svensk ull finns tillgängligt i dag, skriver TT.
Intresset för svenska råvaror växer. Men få restaurangbesökare frågar var köttet kommer ifrån. Det ska LRF ändra på tillsammans med kocken Gustav A...
Under året kommer det serveras tacka-kött på flera restauranger i Sydostregionen.
Hjälp till att värdera åtgärderna utifrån hur lätta de är att genomföra på gårdsnivå.
Stor satsning på svensk nötköttsavel ska sprida kunskap för att optimera besättningar och dra nytta av avelsframstegen. Rätt val ger säkrare lönsam...
Handeln larmar för baconbrist i butikerna och att det blir svårare att hitta svenskt fläskkött att grilla i sommar. "Om handeln och regeringen lyss...
Den 29-30 januari är det dags för Nötköttsseminariet som i år hålls på Söderköpings Brunn i Östergötland. Bokar du före söndag den 19 januari får d...
Regeringen har nyligen gett Livsmedelsverket ett uppdrag att se över systemet med köttbesiktningsavgifter i slakten. LRF, Svenska Köttföretagen och...
Den svenska grisen har minskat sitt klimatavtryck med 22 procent de senaste 10 åren. Det visar en helt ny rapport från RISE.
Grattis, Henrik Nisser, ekobonden från Värmland som korats till Årets nötköttsföretagare i Sverige. Henriks aktiva arbete med Lean Lantbruk och Gre...
Föredrar konsumenter lammkött från yngre djur framför äldre? För att ta reda på hur det ligger till anordnade Lammlyftet ett smaktest.
Vill du växla upp produktionen i ditt köttföretag och tjäna mer pengar? Då kan LRF-projektet Mer mat – fler jobb vara något för dig, enligt Anders ...
LRF Kött genomförde för tredje gången ett Köttråd. Inbjudna var lamm-, nöt- o grisbranschen.
Den 21 oktober är du varmt välkommen till Smakmötet 2019, där Sveriges främsta kockar provar, bedömer och utser de finaste råvarorna från landets m...
Den svenska klimatdebatten har det senaste året handlat om att minskad köttkonsumtion är det bästa sättet att minska klimatpåverkan.
Den 26 november är det dags för Grisföretagardagen på Elmia i Jönköping där LRF Kött är en av arrangörerna.Temat är Vi gör skillnad.
Långsiktigt fallande livsmedelspriser till följd av snabb produktivitetsutveckling och en stigande animalieproduktion. Det är några av slutsatserna...
Den 21 oktober är det dags för Smakmöte på Gamla Riksarkivet i Stockholm.
Internationellt är Sverige ett litet grisland. Men när europeiska grisnäringen diskuterar viktiga framtidsfrågor som antibiotikaanvändning, bedövni...
En dom i Förvaltningsrätten ger en svensk grisföretagare rätt mot Länsstyrelsen i Skåne. Länsstyrelsen hade gett djurhållaren ett föreläggande angå...
Undrar du vilka det är som tar besluten i LRF Kött? Jo, det är Köttdelegationen. Köttdelegationen, med representanter från intresseföreningarna och...
Lammpriserna fortsätter att stiga. Nu har de nått rekordnivån 58,12 kronor kilot. Konsumenternas vilja att betala lite mer för svenskt lamm bekräft...
Nu är det dags för nomineringar till Årets Nötköttsföretag 2019. Årets tema är Unga lantbrukares mål och uppföljning av nötköttsproduktion.
LRF-medlemmarna Lena Lindahl och Magnus Johansson på Nibble Gårdsgris är vinnare av den nya tävlingen Årets klimatbonde, ett pris inom White Guide ...
Nu finns en guide framtagen med exempel på hur du kan välja livdjur och hur du kan avla på olika sätt.
18 forskare vid SLU skriver i en debattartikel om hur viktiga faktorer som näringsvärde eller hållbarhetsaspekter går förlorade när man diskuterar ...
Hjärtligt välkommen till lanseringen av Handlingsplanernas etapp 2, som fokuserat på en ökad efterfrågan på svenskt kött.
Den 26 november är det dags för Grisföretagardagen 2019 i Jönköping. Boka dagen redan nu.
Under det första halvåret 2017 hade EU de högsta avräkningspriserna för griskött sedan 2013. Sverige har högst avräkningspris per kilo griskött av ...
Idag, tisdagen den 5 februari, har Lammköttslyftets projektgrupp haft referensgruppsmöte. Det diskuterades bland annat pH-mätning och den så kallad...
Undrar du vilka det är som tar besluten i LRF Kött? Jo, det är Köttdelegationen. Köttdelegationen, med representanter från intresseföreningarna och...
Undrar du vilka det är som tar besluten i LRF Kött? Jo, det är Köttdelegationen. Köttdelegationen, med representanter från intresseföreningarna och...
Undrar du vilka det är som tar besluten i LRF Kött? Jo, det är Köttdelegationen. Köttdelegationen, med representanter från intresseföreningarna och...
Undrar du vilka det är som tar besluten i LRF Kött? Jo, det är Köttdelegationen. Köttdelegationen, med representanter från intresseföreningarna och...
Efter starka påtryckningar från bland andra LRF röstade Sverige nej till EU-förslaget att ta bort smittskyddskontroll vid gränsen för sjukdomar.
Hur kan Sverige stödja en EU-regel som hotar svenskars hälsa? Den frågan ställer sig bland annat Åsa Odell, ordförande för LRF Kött, angående att r...
Den smittsamma och allvarliga djursjukdomen Afrikansk svinpest sprider sig nu snabbt genom Europa. För några veckor sedan drabbades en anläggning i...
Årets torka har drabbat svenska köttföretagare hårt. Foderbrist, höjda foderpriser och slaktköer är bara några saker som gjort det extra svårt.
I måndags, den 27 augusti, intervjuades bland andra LRFs grisexpert, Margareta Åberg, i Rapport angående grisböndernas akuta situation på grund av ...
Under hösten arrangeras en utbildningsdag för grisföretagare på fem orter i Sverige. Anmäl dig redan nu.
SLU har sammanställt alternativa fodermedel till idisslare.
LRF Kött befann sig i Almedalen i år och deltog både i runda bord-samtal och seminarium.
Gård & Djurhälsan har sammanställt tips för hur nötköttsproducenter kan hantera foderbristen i torkan. Läs några av dem nedan och ladda ner pdf:en ...
Torkan har medfört stort tryck på slakterierna. För att de ska kunna hantera situationen så bra som möjligt har Svenska Köttföretagen gått ut med d...
Den relativt långa och negativa trenden för slakt av kalv och hondjur inom nöt har nu brutits. Det visar den senaste rapporten från Ekonomi och mar...
Inom en snar framtid tas det beslut om vilka djursjukdomar som medlemsländerna i EU ska ha rätt att få skydda sig emot vid handel.
LRFs rapport för första kvartalet visar att produktionen ökar för nöt, gris och lamm. Priset ligger kvar på en hög nivå för nöt, en viss korrigerin...
Vill du lära dig mer om urval av livdjur och avel i korsningsproduktionen? Kolla in filmen Välja livdjur för vårlammsproduktion – ett gårdsexempel.
Nu är det här, Nyheter från LRF Kött, ett nyhetsbrev med aktuella frågor för nöt-, gris- och lammproducenter! Kommunikationsinsatsen är en del i Ma...
Två vargangrepp på en helg och en länsstyrelse som nekar till skyddsjakt. Det fick ägarna på Molstaberg att ta det drastiska beslutet att lägga ner...
Årets Bankdag, som arrangerades på LRFs huvudkontor, blev mycket lyckad. Cirka 75 bankanställda deltog och fick ta del av de senaste siffrorna på g...
Nu är det dags att anmäla sig till Gård & Djurhälsans ERFA-träffar för lammproducenter.
Ökad investeringstakt inom grisproduktionen, starkare nyckeltal för nöt och ökad antalet slaktade lamm. Branscherna går fortsatt starkt, visar apri...
Minst 150 miljoner står på spel när en statlig kinesisk delegation besöker svenska djuruppfödare. "Vi har stora ambitioner på det här området och h...
PostNords beslut om att Expressbrev endast kan garanteras inom 48 timmar slår hårt mot företagare inom häst- och grisbranschen.
Miljöpartiet presenterade under onsdagen sitt valmanifest. Ett av förslagen är att en ny skatt införs på kött från djurhållning där antibiotika anv...
Lammlyftet drivs sedan 2016 och har som syfte att säkra kvaliteten på svenskt lammkött genom att ta fram en svensk standard.
Jannica Krafft har varit projektledare för Diko- och ungnötsutmaningen som finansierats av LRF Kött och utförts av Växa Sverige.
En stark värdeökning, en ungdomstrend som gynnar svenskt kött och en ökad investeringsvilja. Här är 7 tecken på att det går bra för Sveriges nöt-, ...
Nyligen hölls det medlemsexklusiva webbinariet om Köttkunskap. Nu kan du se det i efterhand
Det går bra för svensk produktion av kött och matfågel, samtliga köttslag ökar och störst är ökningen för lamm. Det visar färsk statistik från tred...
LRFs vice förbundsordförande Åsa Odell har varit i Bryssel och bland annat diskuterat EUs pågående förhandlingar med Mercosur.
Det går bra för Sveriges köttbönder. Det konstaterades när branschen träffades, ett år efter att de nationella handlingsplanerna för nöt och lamm p...
LRFs vd Anders Källström och Margareta Åberg, expert på grisfrågor, har nyligen varit i Kina. En resa som på sikt kan få positiva effekter för sven...
Rapporten sammanfattar LRF Köttdelegationens möte inför 2017.
Nu kan du anmäla dig till Gård & Djurhälsans nötköttsseminarium på Billingehus, Skövde den 19-20 januari. LRFs Viktoria Östlund är en av föreläsarna.
Efterfrågan på lammkött från Sverige är idag så pass stor att tillgången inte räcker till. I höst anordnas fem fokusträffar för dig som vill öka la...
Alnarps Grisdag den 6 oktober bjuder på framtidsspaning
Ännu en gång har grisnäringen tagit emot utländskt studiebesök. Den här gången var det ordförande i Copa Pig Meat och presidenten i den portugisisk...
LRF kommer under tre år att ingå i ett samarbeta med McDonald’s och Sveriges Nötköttsproducenter. Målet är att öka mängden svenskproducerat nötkött.
Vi har en stark efterfrågan på svenskt kött och fler djur behövs för att möta marknaden. Tack vare att fler lantbrukare sparar kvigor för rekryteri...
Bra att antibiotika hanteras men WWFs köttguide måste moderniseras
Nu finns det en broschyr om hur vi i Sverige föder upp nötkreatur.
Effektiviteten inom grisuppfödningen har ökat och det har blivit fler grisbesättningar under 2015. Ett glädjande resultat av de senaste årens inten...
Nu finns det en skrift som kortfattat berättar om det unika i den svenska lammuppfödningen och de åtgärder som behövs för att öka konkurrenskraften.
LRF Kött är på plats på Branschdag nöt och Branschdag gris i samband med Milamässan den 18 februari 2016.
Här kan du läsa om LRF Kötts arbete för gris-, lamm och nötköttsnäring under december 2015.
Här kan du läsa om LRF Kötts arbete för gris-, lamm och nötköttsnäring under november 2015.
Här kan du läsa om LRF Kötts arbete för gris-, lamm och nötköttsnäring under oktober 2015.
Sverige får bra betyg för sitt utbildningssystem för djurskydd och för vår djurskyddskompetens inom gris- och slakteribranschen.
Åsa Odell, du sitter i LRFs riksförbundsstyrelse och är också ordförande i Köttdelegationen. Hur ska man hantera det ständiga skuldbeläggandet av k...
Nu kommer den nya frivilliga ursprungsmärkningen Från Sverige med en egen symbol i blått och gult. Märkningen är ett svar på konsumenternas ökade e...
Samarbete pågår för ökad lönsamhet och omfattning av svensk nöt- och lammproduktion.
I veckan släpptes rapporten ”Kvalitet stärker konkurrenskraften för svenskt griskött”.
Avtalsmodellen kan hjälpa dig som nyinvesterar.
Nya siffror för import och export
I början av december besökte de åtta finalisterna i Årets Kock fyra gårdar i Enköpingstrakten och Björkvik.
Broschyren "Kort fakta om svensk grisuppfödning" ger dig en snabb och konkret inblick i den svenska grisuppfödningen och dess konkurrensvillkor i E...
Under 2015 kommer nötköttsproducenter delta i fyra kostnadsfria utbildningsträffar.Träffarna ska bidra med kunskap och inspiration inom affärsmanas...
Jordbruksverket har beviljat Svenska Fåravelsförbundet tillstånd att bedriva semin-verksamhet.
Efter en kick-off på Nalen den 5 mars har representanter från LRF Kött åkt runt på flera orter och träffat olika människor inom livsmedelsproduktio...
LRF Kött deltog på ett seminarium som anordandes av centerkvinnorna under Almedalsveckan.
Här kan du läsa vad LRF Kött gjort för gris-, lamm och nötköttsnäring under april 2015. Håll dig uppdaterad genom att läsa Senaste nytt från LRF Kö...
Här kan du läsa vad LRF Kött gjort för gris-, lamm och nötköttsnäring under mars 2015. Håll dig uppdaterad genom att läsa Senaste nytt från LRF Köt...
Ekonomi och Marknad utges av LRF Kött och syftar till att beskriva det svenska och internationella marknadsläget inom köttslagen gris, nöt och lamm.
Här kan du läsa vad LRF Kött gjort för gris-, lamm och nötköttsnäring under januari och februari 2015. Håll dig uppdaterad genom att läsa Senaste n...
Här kan du läsa vad LRF Kött gjort för gris-, lamm och nötköttsnäring under december 2014. Håll dig uppdaterad genom att läsa Senaste nytt från LR...
I en undersökning beställd av Livsmedelsföretagarna framgår det att drygt hälften av de konsumenter som brukar köpa utländskt griskött säger att de...
En stor del av LRFs arbete sker i våra 17 regioner. Klicka i din hemmaregion så får du de nyheter och aktiviteter som är mest relevanta för dig.