Måndag den 7 maj, tog Länsstyrelsen i Stockholm beslut att avslå skydsdsjakt på varg trots helgens två attacker med över 60 döda djur.

Några timmar efter beslutet blixtinkallade företagaren på Molstaberg till en presskonferens där de berättade att de lägger ner sin fårproduktion, som med sina tusen får var den största fårgården i Stockholms län.

LÄS MER: Palle kritisk mot länsstyrelsens beslut 

Tisdag den 8 maj, träffade LRFs förbundsordförande Palle Borgström, ägarna av Molstaberg. En av frågorna som togs upp var om LRF ska driva detta juridiskt som ett så kallat principmål, ett beslut som tas nästa vecka.

Tisdag 8 maj: Nytt vargangrepp, nu i Dalarna. Även ipå en gård utanför Avesta gick varg till attack mot får - dagen efter att de släpptes ut på sommarbete. Även här nekades det till skyddsjakt och ägaren lägger ned sin verksamhet, skriver Land Lantbruk.

I ATL beklagar landsbygdsminister Sven-Erik Bucht att Molstaberg lägger ner. Två andra politiker ger sin syn på svensk rovdjurspolitik. 

Moderaterna kräver svar av Bucht samtidigt som en lokalpolitiker från Centern konstaterar att utvecklingen går åt fel håll

Onsdag 9 maj: TV4 gör nyhetsinslag på gården. Ägaren, Palle Borgström och Länsstyrelsen uttalar sig.

Torsdag 10 maj: "Det finns inget i lagen som säger att fårägare måste lägga ned miljontals kronor på att hålla vargen ute, säger LRFs regionordförande Per Pettersson till Expressen.

Södertäljes kommunalråd vill besöka Moltaberg. "Gården är viktig för oss som är en landsbygdskommun", säger hon till Länstidningen. (låst) 

Fredag 11 maj: LRFs Palle Borgström skriver debattartikel i Aftonbladet. "Regeringen måste se till att rovdjurspolitiken fungerar i praktiken."

Dessutom är Tomas Olsson, styrelseledamot i LRF Mälardalen och ordförande i Lammproducenterna, med i Aftonbladet-TV och diskuterar vargfrågan  med länsstyrelsens kommunikationschef

Lördag 12 maj: Länsstyrelsens chef Sven-Erik Österberg  skriver en replik på Palle Borgströms debattartikel. "Länsstyrelsen blandar bort korten", skriver Palle i en slutreplik.

Måndag 14 maj: Land Lantbruk skriver om fårägaren som fick hjälp med rovdjursstängsel av länsstyrelsen. "Konstigt att de bedömer så olika."

Onsdag 16 maj: LRF beslutar att driva Molstaberg som ett principmål.

Måndag 21 maj: LRF lämnar in överklagan till Länsstyrelsen Stockholm.

Måndag 28 maj: Interpellationsdebatt i riksdagen om möjligheterna att driva fårverksamhet i Sverige. Läs också om den debatten i Land Lantbruk.

LRF.SE/VILT: Här är LRFs rovdjurspolicy

Här har vi listat fler inslag om fallet 

SVENSK JAKT: Palle: 4 vargar blir kvar - 1000 får försvinner

SVT: LRFs regionordförande: Det här är det värsta som kan hända

ATL: Ägaren: "Vår dröm blev som en skräckfilm"

LAND LANTBRUK: Ägaren: "Länsstyrelsen framhöll att vi var en mönstergård"

LENA JOHANSSONS BLOGG: Vargen kan bli kilen mellan stad och land

LAND LANTBRUK: "Tack för all hjälp vi har fått"