Här är informationsfilmen Ull och Skinn - en hyllning till hantverket och fåret som också är en hyllning till fåret och dess produkter i form av ull och skinn. Filmen, som är producerad av Svenska Fåravelsförbundet och finansierad av LRF Kött, riktar sig både till fårägare och vanliga konsumenter och målet är att visa upp hela produktionskedjan, från får till färdig produkt, för att öka kunskapen om svensk ull och skinn. Filmen heter Ull och Skinn - en hyllning till hantverket och fåret

- Vi har en enorm potential i svensk ull, eftersom det mesta av ullen idag slängs och kommer inte till användning, säger Viktoria Östlund som är lammansvarig på LRF Kött.

I januari lanserades foldern Ull och Skinn – vägen till mervärde. Även den är finansierad av LRF Kött.

Svenska Fåravelsförbundet har även tagit fram ett ullbibliotek som ska fungera som en display där bredden på svensk ull kan visas upp. Syftet med Ullbiblioteket är att fårbönder/ullproducenter ska kunna visa upp sin ull på ett enkelt och överskådligt sätt. Här har man alltså möjlighet att se och klämma på, ja, man kan till och med lukta, känna och höra på ullen om man så vill. Allt för att visa på vilken bredd och användbarhet den svenska ullen har!

FLER FILMER: Se hur ullfibrerna blir till