– Det är med stolthet jag kan konstatera att restaurang AG, som utsetts till en av världens bästa köttrestauranger de senaste åren, väljer att satsa på och servera svenskt nötkött av världsklass till sina gäster, säger Jan Forssell, ordförande i Sveriges Nötköttsproducenter.

Samarbetet mellan HKScan och restaurang AG är en långsiktig satsning för att höja det svenska nötköttet. Den 5 oktober tecknade de båda företagen ett gemensamt samarbetsavtal där HKScan blir huvudleverantör av exklusivt svenskt nötkött till restaurang AG, som drivs av Johan Jureskog och Klas Ljungkvist.

I nästa steg av samarbetet ska även de svenska nötköttsproducenterna involveras på en mer detaljerad nivå med fokus att inkludera allt från val av djurraser, ålder och kön till själva uppfödningen. Något som Sveriges Nötköttsproducenter ser som en mycket positiv utveckling.

– Jag är övertygad om att mina medlemmar i Sveriges Nötköttsproducenter är glada över att företag som HKScan och restaurang AG tillsammans väljer att satsa för att lyfta fram det fina nötkött som produceras i Sverige. Avtalet med kött från Scan, är ett bevis på att vi tillsammans, genom hantverkskunnande i alla led, kan erbjuda kvalitet som håller främsta världsklass, säger Jan Forssell, ordförande i Sveriges Nötköttsproducenter.