Maten och moralen
Mat och livsmedel står i centrum för samhällsdebatten, inte sällan utifrån matens etiska aspekter. Hur vill vi att maten ska produceras för att det ska kännas bra i magen? Och ska vi producera livsmedel i Sverige? Det är några av frågorna som debatteras i boken Maten och moralen.
Den 18 november 2015 släpptes debattboken Maten och moralen på Ekerlids förlag. Redaktör är Christer Isaksson i samarbete med LRF Mjölk.
I boken intervjuas LRFs förbundsordförande Helena Jonsson och ett antal samhällsaktörer som Åke Bonnier, Stefan Edman, Leif Denneberg och Johanna Sandahl svarar på frågorna utifrån sin horisont. Politiker som Sven-Erik Bucht, Annie Lööf, Ulf Berg, Isabella Lövin, Jens Holm och Lars Tysklind ger även sin syn på saken.
Maten och moralen är en uppföljare till debattboken Maten och makten som Svensk Mjölk gav ut 2012. Den gången handlade det om hur världens växande befolkning ska kunna mättas när jordbruket monteras ner.