Berätta lite, vem är Amanda?
Jag är uppväxt i Östergötland dit jag också har återvänt efter studier och jobb på annan ort. Nu bor jag några mil utanför Linköping där jag och min sambo tillsammans driver ett mjölkföretag. Jag är examinerad mark-/växtagronom och har under åtta år arbetat som växtodlingsrådgivare i Mälardalen där jag framför allt jobbade med konventionell växtodling och vall.

Nu har du hunnit jobba ett halvår, vad är dina intryck av att jobba på LRF?Det har varit en fantastiskt rolig och utmanande första tid på LRF. Det är stimulerande att få jobba med så många kompetenta och drivna kollegor och att få fortsätta att jobba med växtodlingsfrågor men från en annan vinkel. När jag hade börjat på LRF blev jag otroligt nöjd med att upptäcka att det är samma frågor som jag har diskuterat med växtodlare ute på leriga åkrar som även förs på LRFs rikskontor i Stockholm, men naturligtvis ur ett annat perspektiv.

Hur ser du på framtiden för svensk växtodling?
Jag ser mycket förväntansfullt på framtidens växtodling. Ingen kan undgå att vi har en del utmaningar framför oss, men framför allt har vi så otroligt många möjligheter inom växtodlingen. Inte bara som livsmedels- och foderproducenter utan även som producenter av till exempel energi och material.