Karolina Lagerlund

Vem är du?

Jag bor och arbetar i Stockholm sedan ett antal år, men växte upp i Östergötland på landet utanför Norrköping. Så även om jag trivs i storstaden längtar jag till öppna landskap och hästdoft varje dag.  Är utbildad husdjuragronom och arbetar idag på HNS med verksamhetssamordning och kommunikation.

Min roll i Hästdelegationen:

Jag sitter som adjungerad representant för HNS i hästdelegationen. Till vardags har vi på HNS ett mycket bra och nära samarbete med LRF Häst i flera frågor. Vi har lite olika perspektiv på frågeställningar baserat på våra olika uppdrag men kan växeldra i många frågor vilket gör oss starka tillsammans.

Vad är Hästdelegationens största utmaningar?

Att vara uthålliga i förändrings- och påverkansarbete som kan förbättra förutsättningarna för hästföretagare. Påverkansarbete mot myndigheter och beslutsfattare tar lång tid och kräver mycket insatser, det gäller att hålla i och hålla ut! Ett exempel är det principmål i strandskyddsfrågan som ganska nyligen avgjordes efter att LRF påverkat i frågan under många år. En verklig framgång, men som tog tid!

Vad kännetecknar svenska hästföretag om 10 år?

Hästintresset har tagit ny fart i Sverige, fler och fler har märkt att hästar verkligen gör skillnad. Detta har öppnat nya affärsmöjligheter för svenska hästföretagare och även hjälpt till att ytterligare professionalisera branschen som kännetecknas av lönsamhet, innovativa tjänster och sunda hästar.

 

Vill du läsa mer om hästdelegationen och vad de beslutar på sina möten? Du hittar rapporter från alla möten HÄR.