Av cirka 130 inskickade nomineringar återstår nu tre företag som av juryn utsetts till finalister. En av dessa får ta emot priset som Årets Hästföretagare i samband med det digitala Hästrådet den 29 maj. Mer information om Hästrådet hittar du HÄR.

De tre nominerade är:

MG Company AB
På MG Horse kan man hyra ponny 2-7 dagar i veckan. Man tar hand om sin ponny som om det vore sin egen. Dessutom rider man lektion en gång i veckan. Utöver detta finns många roliga aktiviteter att vara med på. Alltifrån clinics till ungdomsdagar med lek och ”hästmys”.

En verksamhet med flera ben att stå på och som erbjuder ett nytt sätt att sköta, rida och tävla en ”egen” ponny utan att äga den.

Läs mer om MG Company AB

Stall Caroline Holm AB
Stall Caroline Holm AB är en travträningsrörelse som tar emot rehabiliteringshästar från hela Sverige, men även tävlingshästar samt unghästar på inkörning. Företaget har en tydlig personalpolitik med fokus på bra villkor och nöjda medarbetare.

Företaget erbjuder diversifierade tjänster inom travsporten och med hästarnas välmående i centrum har man etablerat sig med kunder från hela landet.

Läs mer om Stall Caroline Holm AB

Åsjömad Semin och Avel
Åsjömad Semin och Avel, som drivs av Jeannette och Frank Lilja, föder upp halvblodshästar och tar emot fölston under dräktighet och under och efter fölning. Företaget har även egna och andras unghästar på utbildning och inridning. Lösdrift för alla i olika avdelningar och fina beteshagar att röra   sig i.

En verksamhet specialiserad på uppfödning som med hästens naturliga beteende i fokus erbjuder fullservice genom ett brett utbud av tjänster för både häst och hästhållare.

Läs mer om Åsjömad Semin och Avel

Kriterier Årets Hästföretagare 2020

Verksamheten ska vara en god förebild för branschen och vara till fullo anpassad till gällande regelsystem. 
Grunden för nominering kan bygga på olika områden där man i verksamheten är särskilt framgångsrik. Det kan handla om t.ex: 
- innovation 
- fokus på hållbarhetsfrågor – (social, ekonomisk, miljömässig hållbarhet)
- företagsutveckling (innovation/utökning/effektivisering/rationalisering, diversifiering etc)
- god arbetsmiljö
- alla storlekar på verksamhet och alla organisationsformer kan nomineras

Följ prisutdelningen under Hästrådet genom att anmäla dig HÄR

Hästföretagarcentrum säger stort grattis till alla finalister och hälsar dig varmt välkommen att följa Hästrådet den 29 maj – vi ses!