Du nominerar ett hästföretag genom att fylla i detta formulär och beskriva verksamheten och besvara ett antal frågor. Det tar totalt omkring 10 minuter att slutföra och du kan påbörja nomineringen vid ett tillfälle och fortsätta/avsluta vid ett annat.

Kriterier Årets Hästföretagare 2020

Verksamheten ska vara en god förebild för branschen och vara till fullo anpassad till gällande regelsystem. 
Grunden för nominering kan bygga på olika områden där man i verksamheten är särskilt framgångsrik. Det kan handla om t.ex: 
- innovation 
- fokus på hållbarhetsfrågor – (social, ekonomisk, miljömässig hållbarhet)
- företagsutveckling (innovation/utökning/effektivisering/rationalisering, diversifiering etc)
- god arbetsmiljö
- alla storlekar på verksamhet och alla organisationsformer kan nomineras

Alla är välkomna med nomineringar och du är också välkommen att nominera ditt eget företag. Vi behöver din nominering senast den 
25 februari 2020.

Vinnaren av Årets Hästföretagare 2020 får:

  • Rådgivning med Ludvig & Co
  • Profilanalyser med IPU (Institutet för Personlig Utveckling) för upp till fem personer
  • Konferens och teambuildning på en av Hästnäringens Riksanläggningar (Flyinge, Strömsholm och Wången) för upp till fem personer
  • Valfri utbildning hos Prevent för två personer

Priset delas ut under våren 2020.

Årets Hästföretagare 2019 - Ågesta Gård & Ridskola berättar:

"Det var ENORMT stort för oss att få denna utmärkelsen/erkännandet. Mycket uppmärksamhet och många glada och vänliga ord från olika håll värmde verkligen. Vi har en lång och väletablerad verksamhet som verkligen är i den vardagliga myllan. Så att få stanna upp och se på sin verksamhet genom detta pris gav verkligen energi för framtiden! Just hästföretagare är nog inte kända för att njuta av sitt verk utan det är hårt slit var dag som gäller." - Krisitan von Krusenstierna, hästansvarig och ansvarig för planering av undervisningen på ridskolan.