I ladugården hos Britta Linderholm i Grängshammar, dalarna

Press

Välkommen till vår yta för journalister och media. Här hittar du pressmeddelanden, högupplösta foton och kontaktuppgifter till våra pressansvariga.

Pressmeddelanden
 • LRF positiva till utredarens förslag om gårdsförsäljning av alkohol

  I dagens DN debatt skriver den statliga utredaren Elisabeth Nilsson att hon föreslår gårdsförsäljning av alkohol. Det är tredje gången frågan utreds och första gången som statens utredare öppnar för gårdsförsäljning – om än i begränsad form. "Vi är positiva. Det här är ett förslag i rätt riktning och stärker besöksnäringen på landsbygden", säger Anna Kaijser på LRF Lokal mat och dryck.

  • 8 december 2021
 • Historisk nedgång för fjärde kvartalet i Grönt näringslivsindex

  Höstens snabba kostnadsökning för insatsvaror för svenskt jord- och skogsbruk gör ett rejält avtryck i det fjärde kvartalet av LRFs konjunkturbarometer Grönt näringslivsindex. Alla branschspecifika kurvor förutom skogen faller kraftigt och landar på en negativ syn på den framtida konjunkturen. Det sammanvägda totalindexet faller med nästan 10 punkter från tredje kvartalet till negativa 91,2.

  • 6 december 2021
 • Ny rapport: Svensk åkermark håller hög klass

  Den svenska åkermarken mår prima. Det visar SLUs nya siffror från 30 års jordprovtagning som utförts på uppdrag av Naturvårdsverket. "SLU:s beskrivning är glädjande och visar att vi har arbetat på ett hållbart sätt under en väldigt lång tid", säger LRFs förbundsordförande Palle Borgström.

  • 2 december 2021
 • LRFs tre krav på nya landsbygdsministern

  LRF är positiva till att posten som landsbygdsminister är tillbaka och att statsministern lyfte flera viktiga tillväxt och näringsfrågor i regeringsförklaringen: det ska bli lättare att bygga på landsbygden, äganderätten i skogen ska stärkas och landsbygdsprogrammet ska förstärkas.

  • 30 november 2021
 • Sverige använder minst antibiotika i EU – för elfte året i rad

  Sveriges bönder är fortsatt EU-bäst på god djurhållning. För elfte året i rad visar Europeiska läkemedelsmyndighetens rapport att Sverige använder minst antibiotika i EU där den totala användningen har minskat med cirka 10 procent på två år.

  • 25 november 2021

Presskontakt

Du är välkommen att kontakta oss via mail: press@lrf.se eller på pressnummer 010-184 40 70 

För lokala frågor, kontakta gärna pressansvariga i respektive region.  Här hittar du kontaktuppgifterna.

Prenumerera på våra pressmeddelanden