Kan konsumentmakt stärka svenskt lantbruk?
30 juni 2015
Konsumenter både vill och har rätt att veta var maten de äter kommer ifrån. Den 30 juni arrangerar Lantbrukarnas Riksförbund, LRF, ett seminarium i Visby om hur konsumenterna kan påverka svensk livsmedelsproduktion och samtidigt bidra till att jobben på landsbygden kan säkras. Välkomna att delta!
Just nu pågår arbetet med en nationell livsmedelsstrategi. Samtidigt visar både konsumentundersökningar och trendrapporter på att allt fler konsumenter vill veta varifrån maten de äter kommer och att den har producerats på ett sätt som är bra för både djur och miljö.
Hur kan vi underlätta för konsumenterna att bidra till den nationella livsmedelsstrategin och till ett konkurrenskraftigt svenskt jordbruk? På vilket sätt kan vi hjälpa konsumenterna att bli ambassadörer för svensk mat, något som i sin tur kan säkra fler arbetstillfällen runt om i hela Sverige? Räcker en ursprungsmärkning när konsumenterna ska göra sina val? Och ska bra mat få kosta? Det här är några av de frågor som kommer att diskuteras av en panel under seminariet.
Moderator är Helena Jonsson, förbundsordförande LRF. I panelen ingår Sven-Erik Bucht, landsbygdsminister, Ulf Berg moderaternas landsbygdstalesperson och Örjan Brinkman, ordförande Sveriges Konsumenter. Välkomna!
Plats: Mellangatan 7, Visby
Dag: Tisdag den 30 juni
Tid: Klockan 12.00-13.00