Linda Segerblom kommer att ingå i ledningsgruppen och rapportera till VD Anders Källström. Hon har tidigare bland annat varit marknadschef på det Londonbaserade fastighetsföretaget BeeBee Developments, varumärkeschef på Robert's Coffee och egen företagare inom kommunikationsbranschen.

– Linda Segerblom tillträder en förändrad kommunikationschefsroll, som innebär att hon ska styra och samordna allt kommunikationsarbete i LRF. Det kommer att kräva stor förmåga att samarbeta med LRFs alla delar, att vara delaktig i de skilda verksamheterna och att knyta kontakter, säger VD Anders Källström.

– Vi vet att Linda har den kompetensen. Att hon också kan LRF så väl är ytterligare ett stort plus.

Bland många sökande och i hård konkurrens med de bästa av Sveriges kommunikatörer är Linda Segerblom LRFs slutliga val. Det stora intresset som visats för tjänsten visar att kommunikationschefsjobbet på LRF betraktas som ett av de mest intressanta i Sverige.

– LRFs medlemmar producerar varor och tjänster som är avgörande för samhället. De frågor LRF driver är därför oerhört viktiga och det är en spännande utmaning att få leda kommunikationsarbetet. Kommunikationschef på LRF har länge varit ett drömjobb för mig, säger Linda Segerblom.

– Jag tror att min kombination av erfarenheter från kommunikations- och varumärkesarbete och kunskap om den verksamhet som LRF bedriver är en tillgång i den här rollen.

Linda Segerblom tillträder tjänsten som LRFs kommunikationschef i slutet av mars.

Högupplöst bild för fri publicering finns att hämta på www.lrf.se.