LRF har efter en noggrann utvärdering under hösten kommit fram till att ta in en ny huvudägare i LRF Konsult.

– Vi är mycket nöjda med att ha hittat en kraftfull ägarpartner i Altor. Vi skapar en ny ägarmodell som ger LRF Konsult kunnande och resurser för att kunna växa och vara Sveriges bästa rådgivningsföretag för småföretagare. Samtidigt är vi kvar som långsiktig ägare med en betydande andel, säger Anders Källström, VD för LRF.

Altor Fond IV kommer att äga 75 procent av LRF Konsult när transaktionen är genomförd. LRF minskar sitt ägande till 25 procent men kvarstår som långsiktig minoritetsägare.

– LRF Konsult är en affärsrådgivare med bred branschkunskap inom ekonomi, juridik, affärsrådgivning och mäkleri. Den lokala närvaron genom det omfattande kontorsnätet är en unik tillgång. Vi ser goda utvecklingsmöjligheter för LRF Konsult på en marknad i snabb förändring, säger Altors grundare Harald Mix.

LRF Konsult har omkring 1400 anställda och 130 kontor i hela Sverige. VD Katarina Klingspor välkomnar den nya ägaren Altor.

– Det handlar om ständig utveckling för att hela tiden skapa bättre nytta för kunden – nya digitala tjänster, effektiv och kunnig rådgivning och ett bredare tjänsteutbud. Med en ny ägare får vi ännu bättre möjligheter att vara snabbrörliga och offensiva, säger Katarina Klingspor.

En pressträff med anledning av affären kommer att hållas på LRFs huvudkontor, Franzéngatan 6 i Stockholm, idag den 12 mars klockan 13.00.