LRF Medias styrelse förstärks med Aftonbladets tidigare VD, Carl Gyllfors. Carl jobbar idag som rådgivare till olika delar inom Schibsted-koncernen. Han har omfattande styrelseerfarenhet där han idag bland annat är ordförande i Everysport Media Group och ledamot i Premo. Han har tidigare även varit CFO på Svenska Dagbladet.

LRF Samköp får två nya styrelseledamöter i Eva Lendic Edlund, och Daniella Svanström. Eva Lendic Edlund, VD för telekombolaget Norrsken AB och ordförande i Oberoende Elhandlare, har en bra bakgrund för att kunna bidra till den fortsatta utvecklingen av LRF Samköps tjänst Bondens El. Eva har tidigare haft exekutiva positioner inom elhandel på Umeå Energi och Telge Energi. Daniella Svanström har arbetat med strategisk rådgivning med olika typer av kunder i livsmedelskedjan och detaljhande, bland annat inom ICA-koncernen. Idag är hon chef för kunderbjudande på Apotek Hjärtat.

Sigill Kvalitetssystem förstärks med Kimberly Wintmo, VD för Svenska Odlarlaget, och har tidigare erfarenhet från livsmedelsföretag som Bergdendahls, Findus, Finax, Coop och ICA.

Sånga Säby Hotell & Konferens styrelse förstärks med Pernilla Gravenfors. Pernilla har tidigare varit VD för Copperhill och Holiday Club i Åre samt varit hotellchef för Cornwell Aspenäs och Cornwell Varbergs Kurort.

- LRFs dotterbolag ska bidra med både strategisk och finansiell nytta till LRF och våra medlemmar. Jag är väldigt glad att vi nu kan vässa alla våra dotterbolag med relevant kompetens som kommer bidra till att driva respektive bolags strategiska utvecklingsagenda framåt. Det skapar möjligheter för att ytterligare stärka våra bolag och därmed öka den medlemsnytta de levererar till LRFs medlemmar.Jag vill samtidigt passa på att hälsa samtliga nya ledamöter varmt välkomna till oss i det gröna näringslivet, säger Anna Karin Hatt, VD och koncernchef för LRF.

Så här ser styrelserna ut i LRFs dotterbolag       

LRF Media

Anna Karin Hatt, ordförande och ägarrepresentant.
Martin Alexandersson, ägarrepresentant,
Anna Martinkari, Head of Digital Telia Company, 
Lars Henrik Andersson, Partner Cirio Advokatbyrå
Carl Gyllfors, ordförande i Everysport Media Group och rådgivare inom Schibstedkoncernen.

LRF Samköp

Erik Pihlo, ordförande och ägarrepresentant.
Gunnar Gidefeldt, ägarrepresentant,
Eva Lendic Edlund, VD för telekombolaget Norrsken AB och ordförande i Oberoende Elhandlare.
Daniella Svanström, chef för kunderbjudande på Apotek Hjärtat.

Sigill Kvalitetssystem

Anna Karin Hatt, ordförande och ägarrepresentant.
Ingrid Eilertz, ägarrepresentant.
Louise Ungerth, konsult Ungerth & Co
Theres Strand, vice vd Svenska Köttföretagen
Kimberley Wintmo, VD för Svenska Odlarlaget.

Sånga Säby Hotell & Konferens

Erik Pihlo, ordförande och ägarrepresentant.
Göran Almberg, ägarrepresentant.
Charlotte Werner Wiebe, hållbarhetsansvarig för TUI-koncernen.
Pernilla Gravenfors, tidigare VD för Copperhill och Holiday Club i Åre.

Macklean

Erik Pihlo, ordförande och ägarrepresentant.
Martin Alexandersson, ägarrepresentant.
Göran Almberg, ägarrepresentant.