För 15 år sedan startade Margareta Hammarberg verksamheten på Hammarbergs Gård. Nu har familjeföretaget växt till en omfattande verksamhet med flera anställda och attraktiva erbjudanden.

Dessutom drivs i stort sett all verksamhet dagtid, vilket gör det mer hållbart för familjen. Ett mål för företaget är att hela tiden försöka öka omsättningen, stärka resultatet för att kunna investera i ännu bättre hästar, skapa bättre villkor för personalen och att utvecklas så att kunden får ut ännu mer av sin vistelse på Hammarbergs Gård.

- Som företagare kan man aldrig vara nöjd, man måste vara ett steg före med nyheter och man måste erbjuda något bättre eller annorlunda än sina konkurrenter, säger Margareta Hammarberg, stolt vinnare av utmärkelsen Årets Hästföretagare 2021.

Det är fjärde året som priset som består av ett utbildningsstipendium värt ca 50 000 kronor, delas ut.

Juryns motivering
Margareta Hammarberg är en innovativ entreprenör som visar att det är både roligt och lönsamt att driva hästföretag. Genom nytänkande och ständig utveckling, hämtar Hammarbergs Gård inspiration från andra branscher och skapar mervärden och effektiva lösningar för både kunderna och företaget. Här erbjuds ett annorlunda, framgångsrikt och uppskattat koncept för kunden som vill utveckla sin ridning.

Hammarbergs Gård har en genomtänkt företagsstrategi med tydliga målsättningar och löpande uppföljning. Med fokus på resultat, personalvillkor och god hästvälfärd är verksamheten hållbar ur ett ekonomiskt, socialt och miljömässigt perspektiv och ett utmärkt exempel på ett företag i framkant.

Fakta Årets Hästföretagare
Utmärkelsen Årets Hästföretagare har utsetts via nomineringar som spridits via hästorganisationernas och Hästföretagarcentrums hemsidor. En jury av representanter från LRF Häst, HNS, Ludvig & Co och Hästnäringens Riksanläggningar har utsett Hammarbergs Gård som tilldelas ett utbildningsstipendium värt cirka 50 000 kr.