Bert har i över 25 år varit aktiv genom olika humanitära insatser. Han har hjälpt till med insamlingar, varit övervakare, anordnat boende för asylsökande, anställt nya svenskar med mera. Bert har ett stort personligt engagemang för att skapa möjligheter för nyanlända att komma in i samhället. 

Via god kontakt med asylboendet i Bodafors har Bert hjälpt till att skapa broar mellan asylboende och företag i trakten.  Att erbjuda praktikplatser och få människor i sysselsättning är väldigt viktigt. Bert har själv personer från Libyen, Syrien och Afghanistan anställda i sitt företag Sandsjöfors Avbytarservice och erbjuder boende i samarbete med Migrationsverket. Berts engagemang har även smittat av sig på lokalavdelningen där det bjöds på afghansk festmåltid på årsmötet 2015, som Koasim hade lagat. Koasim berättade om sin resa till Sverige, hur och vad som hänt i livet och hur det känns att arbeta i den gröna näringen i Sverige.

Bert ger rådet att inte bestämma i förväg hur lång praktiktiden ska vara innan man anställer. Han rekommenderar 3-6 veckor så att man inte riskerar att hamna i en situation där man utnyttjar människor.Om det inte funkar första gången man har någon på praktik, var inte rädd för att försöka igen. Det kan inte ses som ett misslyckande. Båda parter har ju i alla fall vågat försöka.  

Vill du läsa mer om Berts erfarenheter och kloka råd?

Kontakta Bert på 070-587 52 88 eller sandsjofors.avbytarservice@telia.com