- Vad ska jag säga, det är hemskt. Bränderna är hemska och drabbar många skogsägare men än har vi inte behövt evakuera några djur. Med torkan så är det något bättre i norr och i södra delen är det kris. Av förstaskörden blev det en del men andraskörden är ingenting och upp till femtio, sextio procent beroende om man har fått någon lokal regnskur. Vårsäden i norr och den som såddes tidigt ser bra ut men har slagits som grönfoder. Höstsäden är det inte mycket med och den gick tidigt i ax.

Hur arbetar ni?
- Vi har bra kommunikation med länsstyrelsen som arbetar väldigt bra och snabbt med dispenser. Vi har veckovisa telefonmöten och har en bra kommunikation. Vi pratar med livsmedelskedjor om vikten av att köpa svenskt kött nu och de är medvetna om situationen och gör vad de kan. Det är panik runt om i länet och det är inget hopp om regn. Varje dag blir det värre och värre. Det är viktigt för alla att träffas och prata och få stöd av varandra och förra veckan hade djurhållare från Orsa- och Moraområdet möte hemma hos mig och det behövs på fler platser. Omsorgsgruppen kommer att ha arbete att göra.

Har du någon uppmaning till alla som kämpar där ute?
- Ja det är viktigt att allt gräs slås. En rundbal är i alla fall en rundbal och det finns många som behöver den om du inte själv gör det. Dessutom är det väldigt viktigt att man håller koll på varandra eftersom det är en stor påfrestning och många kommer att må dåligt.