"Världen måste lära av svensk djurhållning"

World Animal Protection har skrivit en global rapport om grisuppfödning och lyfter upp den svenska produktionen som en förebild för världens alla grisuppfödare. "Fantastiskt att Sverige, som är ett så litet land, nämns i en global rapport. Svenska bönder ska sträcka på sig!", kommenterar LRFs grisexpert Margareta Åberg.

PRINCE-rapporten: Importerad mat största klimatboven

Drygt 60 procent av den svenska matkonsumtionens klimatpåverkan sker av livsmedel som produceras utomlands.

Mullhalten ökar på svenska åkrar

Svensk matjord allt bördigare - men hotas av kommunernas byggplaner. Varje år byggs 600 hektar prima åkermark bort i Sverige.

Sverige har världens bästa bönder

Miljöprofessorn Johan Rockström hyllar Sveriges bönder. Hans enkla tips för ett bättre klimat är: Ät svenskt, ät lokalt, ät efter säsong, ät upp!

Jordbruksverket om köttkonsumtionen

Har visar Jordbruksverket statistik på köttkonsumtionen.

Siffror om mat och grönt protein

Den här länken är väldigt populär på sociala medier. 

Jag bryr mig har svaren på allt

Jag bryr mig-kampanjen har mer material i form av lättsmält fakta, och fördjupande info