Semifinal 11 november i Helsingborg (Helsingborg Arena). 

Semifinal 17 november i Karlstad (Karlstad CCC).

Mat och bönder i hela landet

Deltävlingarna är mötesplatser för kockar, bönder, elever och lärare från restaurangskolor och andra branschmänniskor. Tillsammans med övriga sponsorer och bönder från trakten skapar LRF en unik matmässa, intressanta workshops och seminarier och en härlig tävlingsatmosfär för svenska mästerskapen i professionell matlagning, Årets Kock. 

Nytt om tävlingen 2016  

Samtliga inskickade bidrag till Årets Kock 2016 bedöms anonymt av en jury där 40 recept går vidare baserat på poäng. Nytt för i år är att kockarna vars recept kvalificerat sig, får chansen att laga upp sin rätt inför en jury som därefter utser 18 semifinalister. Årets Kock 2016 avgörs i två semifinaler i Helsingborg och Karlstad. Vid båda semifinalerna utses en (1) vinnare som därmed blir direktkvalificerad till finalen. Baserat på juryns poängsättning i semifinalerna går ytterligare sex kockar vidare till final. Åtta finalister gör sedan upp om titeln Årets Kock 2016 i Stockholm.

För ytterligare information kontakta: Hanna Halpern, general Årets Kock: 070-555 82 82 

För mer information om tävlingen, se också www.aretskock.se