Den 17 november tävlar nio semifinalister om en plats till finalen av
Årets Kock 2016 – SM i professionell matlagning. Tävlingen pågår mellan 09.00 och 16.30 på Karlstad CCC, Tage Erlandergatan 8 A, Karlstad.

Tävlingen invigs 09.45 av Patrik Ohlsson, regionordförande LRF Värmland och Stina Höök, regionråd Region Värmland.

Följande kockar tävlar i Karlstad:

Johan Backeus, Aveqia, Stockholm
Christofer Bengtsson, Kulinarisk Akademi, Oslo
Håkan Carlsson, Hotel Rival, Stockholm
Tommy Eriksson, Högberga Gård, Lidingö
Sebastian Höckert, Restaurang Koka, Göteborg
Jonas Karlsson, Noga matstudio, Stockholm
Jonas Lagerström, Restaurang Yolo, Djursholm
David Lundqvist, Gute Grill & Bar, Stockholm
Manfred Nilsson,
Lilla Ego, Stockholm

Elsa Lund Magnussen, vice ordförande LRF Värmland, gästar juryn i Karlstad. Klockan 16.00 delar Patrik Ohlsson, regionordförande LRF Värmland ut pris till vinnaren, som går direkt till finalen av Årets Kock i Stockholm.

Några av LRF Värmlands medlemmar visar upp sina produkter på en producentmässa som pågår parallellt med tävlingen. I LRFs monter träffar du Thomas Sjögren, regerande Årets Kock 2015 som lagar mat av värmländska råvaror i dialog med utvalda bönder.

Välkommen att delta som publik och mässbesökare under tävlingsdagen. Mingla med kockar, producenter och grossister samt delta i seminarier.

Program och utställare
Information om föreläsningar, aktiviteteter och tävlingstider samt vilka utställare som medverkar hittar du till höger.

Mer information om tävlingen hittar du på Årets Kocks hemsida.

Kontakt
Yvonne Andersén,  projektledare, LRF Värmland
Telefon: 054-54 52 67
E-post: yvonne.andersen@lrf.se