Mer att se och göra under dagen
Seminarierna hålls parallellt med kocktävlingen och andra aktiviteter på Karlstads CCC.

LRF Värmland ordnar en producentmässa där några av våra bästa livsmedelsproducenter presente­rar sina finaste råvaror eller förädlade produkter. En chans för dig att knyta kontakter med duktiga bön­der. I LRFs  monter träffar du regerande Årets Kock 2015, Thomas Sjögren som lagar mat av värmländska råvaror i dialog med utvalda bönder.

Arrangemanget pågår mellan 09.00-16.30.

Välkommen att delta som publik och mässbesökare under tävlingsdagen. Mingla med kockar, producenter och grossister samt delta i seminarier.
Anmäl dig till evenemanget här!

Föreläsningar Lokal: Gustaf, plan3 (en rulltrappa upp)

10.15-11.00     
Öka din kunskap om nötkött – marmorering och styckning
Benny Granqvist, köttmästare på HK Scan berättar om hur han ser på olika köttkvaliteter och nya styckningsdetaljer

11.15-12.30
Offentlig upphandling

Hållbarhetskriterier – vilka fallgropar finns och vilket stöd kan man få?
Monica Sihlén, Upphandlingsmyndigheten. Kom och lär dig mer om hur hållbarhetskriterierna används på bästa sätt, vilka fallgropar som finns och det stöd som den nya Upphandlingsmyndigheten erbjuder.

Offentlig upphandling – inte så krångligt som du tror
Sibylle Mendes, Criadora Consult, ger exempel och inspiration på temat:
Det lokala näringslivet behövs för den offentliga sektorn!

Så gjorde vi – ett lokalt exempel
Sven Junzell, upphandlare och Jonas Byh, kock, berättar om hur de jobbat med livsmedelsupphandling i Säffle kommun.

13.30-14.00    
Den ekologiska ekvationen – tillgång och efterfrågan
Samtal mellan ekobonden Karl Petter Bergwall, Ramstad Gård, Säffle, Alexander Sjögren, Sveriges Bocuse d’Or kandidat, Christoffer Carlsmose, Menigo, moderator är Hanna Halpern, VD Årets Kock.