Vinnaren Thomas Sjögren, från restaurang Swedish Taste, var den av finalisterna som lyckades bäst med tävlingsuppgifterna i finalen idag. Att på fem timmar tillaga en varmrätt med svenskt gårdslamm från Lammgruppen och fem smårätter med fisk och skaldjur från västkusten.
Vid prisceremonin på Gothia Towers i Göteborg idag fick Thomas Sjögren ta emot guldmedaljen av H.K.H. Prins Carl Philip i närvaro av Sven-Erik Bucht, landsbygdsminiser och Fredrik Eriksson, Årets Kock 1987 och juryns ordförande.

Juryns motivering 

"Med välbalanserade fisk- och skaldjurskompositioner med stor respekt för huvudråvarorna. En välkomponerad lammrätt där vinnaren hanterat huvudråvaran på bästa möjliga sätt med personliga kombinationer".
Silvermedaljen gick till Daniel Engellau, restaurang Aveqia, och bronsmedaljen gick till Saori Ichihara, restaurang Shibumi.

Matmässan

I LRFs monter, Kocken & Bonden, bjöd kocken Stefan Eriksson besökarna på smakprover av bland annat Linderödsgris, Hedmorakyckling och Angus. Unika svenska smaker var i fokus när producenter, kockar och branschen fick chansen att umgås. 

I samband med mässan anordnade LRF även ett seminarium som var välbesökt där LRF och representanter från matbranschen diskuterade svenska råvaror och mattrender. En av huvudpunkterna var hur Sveriges lantbrukare ska kunna leva upp till de förväntningar som finns hos både kockar och konsumenter i och med den ökade medvetenheten hos dessa.