Kockarnas favoritgårdar 2013
Vid tävlingarna säsongen 2012-2013 innehöll många av de inskickade recepten gårdsnamn och ursprungsregion på råvarorna i sina maträtt.
Ingredienserna i deltagarnas maträtter:
- Griskind från Domta Gård.
- Nöt från Lovö prästgård med svensk broccoli.
- Ryggbiff från Dalsjöfors.
- Ekologisk kalv från Gröna Hagar.
- Rådjur från Sörmland, marmelad på äpplen från Åkerö och pumpa från Gotland.
- Morötter från Gotland, Kravmärkt gotländskt lamm.
- Kanin från Vreta Gård, äppelpuré från Åkerö.
- Slätvar från Skagerrak, kravmärkta blåmusslor, ekologiska lökar.
- Lamm från Mäjsta gård, grönsaker från Mobergs grönsaker, äppelmust från Glanshammars musteri.
- Ekologisk biff från Mälardalen.
- Ekologiskt lamm från Öströö fårfarm.
- Anka från Skillebyholm med Gotlandstryffel.
- Torsk med bla skaldjurstartar med räkor från Grebbestad.
- Ekologisk fläskkotlett från Britta och Lennart.
- Fläskhare från Rocklunda.
- Lamm från Appeltorp.
- Gotländskt högrev, gotländskt odlade grönsaker, Lammsadel från Gotland.
- Kronhjortssadel från Norra Vrams gods fylld med bladspenat från Bjuv.
- Vildsvin från Sörmland.
- Biff från Sjöbo med norska flatmusslor från Bomlo.
- Kycklingbröst från Kalmar med grönsaker från Solmarkagård.
- Gödkalv från Vikbolandet med morot från Lida gård.
- Skånsk anka med äpplen från Österlen.
- Ekologisk lammytterfilé från Gotland och ekologisk morot från Lövsele.
- Piggvar från Smögen.
- Kyckling och anka från Hagby gård. Ekologisk anklever från Hagby gård.
- Ryggbiff med tryffel från Gotland.
- Kanin från Vreta Gård.
- Reninnanlår från Ängavallens ekologiska gård.
- Unggris från Henriksfältsgård.
- Oxhjärta, svans och märg från Säby gård.
- Griskind från Skåne.
- Torskrygg från Simrishamn.
- Skärgårds kalvrygg med Värmdölingon.
- Biff från Hälsingland.
- Dovhjort från Svanöya.
- Blodpudding gjord på gris från Rocklunda gård.
- Griskind från Rocklunda gård i Sörmland.
- Kyckling från Bosarp.
- Getrygg med Ölandspumpa samt ost från get från Hagelstad gård.
- Lamm från Haväng.
- Rådjur från Österlen.
- Ekologisk kyckling från Bosarp.
- Strutsfilé från Nygårdens struts i Orrviken.
- Fullblodstjur från Värmviks Säteri med ekolökar och tomater från Tråkerns trädgård.
- Gös från Mälaren.
- Njurtapp och nötkorv från Ejmunds gård, kravmärkta grönsaker från Lilla Bjers.