Svenskt kött mer än bara mat
Genom att välja svenskt kött på tallriken värnar du om djur, natur men också dig själv och andra. Goda skäl till att välja svenskt, eller hur? Importerad mat är en riktig klimatbov. Hela 70 % av växthusgasutsläppen från svenskarnas matkonsumtion kommer från importerad mat. Väljer du istället kött från en gård i Sverige gör du alltså gott på flera sätt.

  • Svensk djuromsorg är i världsklass. Svenska bönder kämpar för att ständigt förbättra djuromsorgen. Resultatet är friska och välmående djur som får bete sig naturligt i en miljö väl anpassad för dem. Sammantaget gör det att vi kan stoltsera med att vara världsledande i djurskydd och djurhälsa och ha lägst antibiotikaanvändning inom EU!
  • Svenskt kött har många värden. Betande djur ger oss biologisk mångfald och öppna fina landskap. På djurens betesmarker trivs många olika växter. Dessutom ger svensk köttproduktion arbetstillfällen, framför allt på landsbygden.
  • Kött från Sverige. Håll utkik efter den blågula märkningen ”Kött från Sverige” nästa gång du handlar. Märkningen betyder att djuret är fött, uppfött och slaktat i Sverige samt förädlad och förpackad i Sverige. Läs mer här