
Omsorgs- och krisberedskapsfrågor
Information om vårt krisarbete
LRF:s omsorgsgrupp stöttar lantbrukare som hamnat i en tillfällig kris. Detta för att minska risken för lidande, för både människor och djur. Det stöd som LRF kan ge i medmänsklighet och kontaktnät kan många gånger vara avgörande för utgången i till exempel tragiska fall av brister i djurhållningen eller vid olyckor och andra situationer där människor drabbats hårt.
LRF Gotland och Räddningstjänsten:
Vi samarbetar med räddningstjänsten, vilket innebär snabbare samordning och kommunikation gällande främst skogs- och ladugårdsbränder. Vi har kommunikationskanaler och planer för snabba insatser. Varje vecka informerar Räddningstjänsten oss om brandrisker och vi är därmed beredda att informera status till er om riskerna är höga och i vilket område.
Omsorgsgruppens uppgift och medlemmar:
Gruppen arbetar för att djur och människor inte ska hamna i krissituationer. Har det ändå uppstått en besvärlig situation finns det handlingskraft som gör att insatser snabbt kan sättas in. Genom stöd och rådgivning, samt i vissa fall direkta arbetsinsatser, verkar gruppen tillsammans med den drabbade för en ljusare framtid.
Arbetet utförs av engagerade och erfarna människor med förmåga att lyssna och agera. Sammansättningen gör att i stort sett hela branschen finns representerad vilket är en stor tillgång då nätverk och kontakter är avgörande för en snabb insats.
Resurser:
Omsorgsgruppen kan bistå med samtalshjälp, professionell sådan eller samtal kollegor emellan, ekonomisk utredning, kontakt med rådgivare, veterinärer, jurister eller andra aktörer inom näringen. Arbetskraft för praktiska göromål kan även i vissa fall engageras.
Kontaktlista

Kontaktlista omsorgsgruppen:
Ninni Kolmodin: 0703- 18 43 87
Sture Gardell : 0498 - 22 01 03 , 070- 522 51 02
Anna Larsson: 0736- 20 79 02
Sören Isberg: 0733- 20 39 03
Gunnel Westergren: 0737- 00 88 05
Petter Engström, vice regionchef LRF Öst: 010- 184 44 83
Maria Mehlqvist, sakkunnig omsorg och djurhållning, 010-184 44 20
