Inom LRF Sydost har vi både medarbetare, Bondekompisar och en Djuromsorgsgrupp som arbetar med att hjälpa våra medlemmar i de situationer när det är lite tufft. Här kan du hålla dig uppdaterad om vad vi arbetar med inom omsorgsområdet och krisberedskap.

Till sidomenyn Till sidomenyn

Omsorgsarbetet

Djuromsorgsgruppen som består av representanter från LRF, Arla, Scan, KLS Ugglarps och Växa ska i ett tidigt skede gå in i besättningar som av någon anledning börjar brista i djurskötseln - både för djuren och djurägarens bästa och för att förhindra att gården blir ett fall för myndigheter och media. Djuromsorgsgruppen finns tillgänglig för alla som vill ha hjälp eller vet någon som behöver det.

Dessutom finns Bondekompisar i Sydost som vet precis hur motigt det kan kännas med blanketter och byråkrati. De har själva erfarenhet av djur och växtodling och de vet hur pressad lönsamheten kan vara. De finns där för dig som behöver någon att prata med! Naturligtvis kan du vara anonym.

Ansvarig för omsorgsarbetet i Sydost är:

Henrik Sporrong Esbjörnsson 010-18 44 183

Ansvarig för omsorgsarbetet i regionstyrelsen är:

Ronja Björkqvist 070-409 11 82 och Per-Göran Sigfridsson 073-366 62 75

Till sidomenyn

Trakasserier och intrång

Trakasserier av bönder och intrång på gårdar uppmärksammats allt oftare. Därför har LRF Jönköpings län och LRF Sydost intensifierat sitt samarbete med polisen i Syd och har bland annat haft gemensamma webbinarier om just intrång och hur man kan förbättra sitt eget skydd hemma och göra det svårare för tjuven. LRF ger dig råd om vad du kan göra själv för att höja din egenförmåga för att skydda dig själv och din gård.

Läs mer
Till sidomenyn

Afrikansk svinpest

Afrikansk svinpest (ASF) har konstaterats i flera europeiska länder och nu även i Sverige. Vad händer nu? Vad kan vi och ska vi ha beredskap för att göra så att konsekvenserna mildras. Och vem gör vad? LRF Jönköpings län och LRF Sydost har både uppmärksammat och drivit frågan i flera år och länsstyrelserna tar det nu på mycket stort allvar. 

Läs mer om LRFs arbete med ASF
Till sidomenyn

Kontakta Oss

Henrik Sporrong Esbjörnsson

Henrik Sporrong Esbjörnsson

Omsorgsfrågor och krisberedskap Jkpg/Skåne/Sydost