Sommarens extremtorka blev ett uppvaknande. Vi i Sverige förstod plötsligt hur viktigt vårt lantbruk är.

Vi som skriver det här möter varje dag tusentals engagerade gäster som vill äta svenskproducerat. För att vi ska kunna fortsätta leva upp till deras förväntningar behöver bönderna som producerar våra råvaror få bättre förutsättningar.

De ska inte slås ut vid kris.

Vi alla måste hjälpas åt. Vi som lagar maten behöver lyfta våra svenska råvaror mer. Våra politiker måste fästa livsmedelsfrågan högst upp på den politiska agendan. Och du, som gäst eller konsument, behöver fortsätta fråga var maten kommer ifrån.

Låt sommarens torka bli en väckarklocka. Ta ställning för en trygg och växande råvaruproduktion.

Tillsammans får vi landet att växa!

 

Stefan Karlsson, SK Mat & Människor m.fl.
Malin Söderström, Restaurangen Moderna Museet m.fl.
Fredrik Hedlund, Jonas i Sälen
Magnus Nilsson, Fäviken Magasinet
Sara Hedblom, Astrid Lindgrens Värld
Paul Svensson, Fotografiska m.fl.
Linn Söderström, Garba
Fredrik Eriksson, Långbro Värdshus m.fl
Daniel Berlin, Daniel Berlin Krog
Cajsa Johansson, Cajsa´s Kök
Fredrik Andersson, Svenska Kocklandslaget

Följ gärna Jag bryr mig på Facebook.