Lunchmöte med LRF Kött om sommarsjuka/blodhalning

2024-05-13 12:00 - 13:00

  • Plats: Digitalt via Teams
  • Arrangör: LRF Kött, SNP och Gård & Djurhälsan
  • Målgrupp: Medlemmar i LRF

LRF Kött bjuder in tillsammans med SNP och Gård & Djurhälsan till ett lunchmöte om sommarsjuka/blodhalning hos nötkreatur.

Klicka här för att ansluta till mötet

Program:
Välkommen till ett lunchseminarium om sommarsjuka, även kallad babesia eller blodhalning hos nötkreatur. Gård & Djurhälsan kommer att dyka in i en värld av parasiter och dess påverkan på hälsa hos boskap. Babesia är en parasit som sprids genom fästingbett och utgör en utmaning för lantbrukare världen över. Gård & Djurhälsan kommer informera om symtom, diagnostik, förebyggande och behandling. Detta seminarium ger en djupare förståelse för babesians komplexitet och praktiska verktyg inför kommande betessäsong.

Från SNP deltar:
• Bengt Persson, nötköttsproducent,  Ripa Lantbruks AB

Från Gård & Djurhälsan deltar: 
• Virpi Welling, djurhälsoveterinär, affärsområdeschef nöt 
• Jennifer Sahlin, djurhälsoveterinär nöt

Du som deltar kan ställa frågor i chatten som vi efterhand lyfter till föredragshållaren. Mötet spelas in och kan ses i efterhand.

LRF Kött har sedan hösten 2022 arrangerat lunchmöten för att så många som möjligt ska kunna vara med och lyssna och ställa frågor. 

Vi vill arrangera fler lunchmöten för dig som medlem inom gris-, nöt- och lammproduktion. Om du har förslag på frågor eller ämnesområden som vi ska ta upp är du är välkommen att komma med önskemål till fredrik.sundblad@lrf.se eller jeanette.elander@lrf.se

Vi hoppas att vi ses de kommande lunchmötena!
Hälsar Fredrik Sundblad och Jeanette Elander, LRF Kött