Hallå där Jonna Didriksson, nyvald ledamot i LRF Värmlands styrelse

Albin Norén
Jonna Didriksson, ny ledamot i LRF Värmland sedan mars 2024. Foto: Albin Norén.

I mitten av mars ägde LRF Värmlands stämma rum. Under stämman valdes Jonna Didriksson in som ny ledamot i regionstyrelsen. Snart två månader in i uppdraget svarar Jonna på frågor om sitt förtroendeuppdrag, hur det gått hittills och vilka frågor hon ser fram emot att driva framöver.

Hallå där Jonna Didriksson, vem är du?

Jag är 28 år och kommer från Borgvik, i Grums, där jag är uppvuxen med köttdjur och skogsmaskiner. Efter gymnasiet jobbade jag med mjölkkor ett tag innan jag pluggade till agrotekniker i Skara. Idag jobbar jag som avelsrådgivare på Växa och driver även Borgvikskött, där vi köper in kött från familjegården och säljer vidare till konsument. Utöver jobb och företagande är jag är också ordförande för Värmlands Nötköttsproducenter och har, innan jag blev invald i regionstyrelsen, även varit engagerat i LRF Ungdomen i sju år. Varav två som ordförande. Så man kan väl säga att jag är något av en föreningsmänniska i grunden.  

Hur känns det 2 månader in i förtroendeuppdraget som styrelseledamot?

Det känns jättebra! Jag har blivit varmt välkomnad av både medlemmar och övriga i styrelsen. Även om jag är väl insatt i LRF så är det klart att det är mycket som är nytt. Arbetet i regionstyrelsen skiljer ju sig en del från arbetet i LRF Ungdomen. Men det är också det som är roligt, att man lär sig och får utvecklas i takt med nya utmaningar.  

Hur ser du på ditt förtroendeuppdrag?  

Jo, men jag känner mig såklart väldigt hedrad att få ansvaret och möjligheten att vara en del av regionstyrelsen. Det är ett viktigt att uppdrag och målet är att åstadkomma så mycket positiv förändring för våra medlemmar som möjligt.  

Har uppdraget hittills motsvarat dina förväntningar?

Jo, men det tycker jag. Som jag nämnde tidigare är mycket nytt, men det var jag väl förberedd på att det skulle vara. Och som sagt, det är ju en del av tjusningen också.   
 
Har du några hjärtefrågor du vill driva framöver?

Jag brinner ju för djurfrågor över lag. Allt från djuromsorg till att konsumenter ska få upp ögonen för svenska animalier och allt positivt de medför. Så där hoppas jag kunna bidra extra mycket framöver. Sedan kommer jag också vara med att driva arbetet med Bonden i skolan som jag också jobbat med tidigare i LRF Ungdomen. Även där med målet öka förståelsen för och kunskapen om svensk livsmedelsproduktion.  

Vad ser du mest fram emot i uppdraget som styrelseledamot? 

Jag ser mest fram emot att kunna påverka och bidra till att förbättra förutsättningarna för våra medlemmar. Man kan ju påverka på många olika sätt, men regionstyrelsen är en fantastisk plattform där man får möjligheten att påverka på en politisk nivå och verkligen kan åstadkomma förändring. 

Har du något du vill hälsa LRF Värmlands medlemmar?

Ja, jag vill tacka för förtroendet och uppmana alla medlemmar i Värmland att höra av sig om man har tankar, åsikter eller idéer. Det är bara att ringa!


Pontus Widell

regional kommunikatör LRF Väst
pontus.widell@lrf.se  
010-184 26 28