Odla ”Solrosor i kampen mot barncancer”

Solros med droppar
Foto: Sofia Weimarck.

Förra året samlade ett 80-tal gårdar runt om i Sverige in makalösa 1,9 miljoner kronor till Barncancerfonden, en stor andel av det kom från gårdar runt om i Västsverige, vilket bidrog till att fortsätta driva på utvecklingen så att fler barn överlever barncancer, och gör det utan medicinska eller sociala men för livet.  

- Just nu ser vi att ny forskning öppnar dörren för möjligheter vi inte vågat drömma om. Innovativa läkemedel, till exempel cell- och genterapier, börjar godkännas och nya tekniker möjliggör precisionsmedicin och mer individanpassade behandlingar, säger Katarina Gustafsson som är Partneransvarig på Barncancerfonden. 
  
För att rädda än fler barn till livet, och för att behandlingarna ska bli elakare mot cancern och snällare mot barnen, behövs ännu mer forskning och innovation. Och därmed mer pengar.  
  
- Vi hoppas därför att ännu fler gårdar vill vara med och odla ”Solrosor i kampen mot barncancer 2024” solrosor för självplock till förmån för Barncancerfonden i år, säger Katarina Gustafsson.  

Så solrosor och anordna självplock 

Solrosor i kampen mot barncancer är ett initiativ som vuxit fram efter att några enstaka gårdar runt om i Sverige började bjuda in allmänheten till självplock av sina blommor till förmån för Barncancerfonden.

Är du intresserad av att veta mer;
gå in på Odla solrosor för självplock - mot barncancer för mer information.

Du kan även kontakta Katarina Gustafsson direkt på 072-560 62 95 eller mejl katarina.gustafsson@barncancerfonden.se  Katarina kan hjälpa er med, skyltar och annan praktisk information.  


Clara Hyltbäck

regional kommunikatör LRF Väst
clara.hyltback@lrf.se 
076-836 81 00