Ordförande Lotta Zetterlund: Vi har lärt oss av utmaningarna att se möjligheter och nya lösningar

Lotta Zetterlund
Lotta Zetterlund

2023 närmar sig ett avslut och vi får börja på nytt när 2024 tar vid. Ett nytt år och nya möjligheter, 2023 är det år som vi kommer att minnas, eller kanske bättre att jag säger vill glömma, med höga priser på alla insatsvaror och dåligt utfall på alla skördar både kvalitetsmässigt och volymmässigt. 

Jag har aldrig under mina år inom den gröna näringen varit med om ett år som utsatt oss alla inom näringen för så stora utmaningar. Att börja med torkakrismöten med länsstyrelsen en gång per vecka för att prata torkastöd som innan det är beslutat får bytas till stöd för förstörda skördar på grund av regn. Resultatet blev en mycket låg ersättning då det var många lantbrukare och stora arealer som var drabbade. 

I en bransch där vi är så väderberoende så har vi också lärt oss av utmaningarna att se efter möjligheter och nya lösningar för att klara oss i framtiden. Jag är övertygad att vi redan på många håll är på gång att fundera och planera för framtiden.

Jag hoppas att alla tar sig tid för återhämtning och lite vila nu under de kommande helgerna, det är extra viktigt efter ett så tufft och utmanade år som 2023 har varit. Med laddade batterier känns det alltid lättare att starta om på det nya året.

Jag önskar er en riktigt God Jul och Gott Nytt År

Lotta Zetterlund, ordförande LRF Gävleborg

Se en julhälsning från Lotta här