Ett år i LRF Gävleborgs styrelse - hur känns det Johan Persson?

Johan Persson

Nu har det snart gått ett år sedan ett antal ledamöter blev invalda i regionstyrelserna. Vi ställde några snabba frågor till Johan Persson, LRF Gävleborg, om hur året har varit.

Vem är du?

Johan Persson 31 år från Jättendal som ligger i Norra Hälsingland. På dagarna driver jag företag med brorsan där vi har dikor, skog, hyresfastigheter och entreprenad.

Nu har du suttit nästan ett år i styrelsen, berätta om hur året har varit.

Det har varit roligt, lärorikt och utmanande på flera vis, dels genom det tuffa året för lantbruket men även utmanande på ett positivt sätt på det personliga planet i mitt deltagande i styrelsen.

Hur skulle du beskriva styrelsens arbete under året?

Tillsammans med personalen och övriga regioner i LRF Mitt skulle jag säga att vi på många sätt fått till ett väldigt bra samarbete där vi hela tiden jobbar för att få till konkreta lösningar på de problem vi står inför. Att få till konkreta lösningar på problem är inte alltid det lättaste men något som vi i våran styrelse har med oss hela tiden.

Vad har överraskat dig mest med att sitta i styrelsen, jämfört med vad du trodde innan?

Jag fick ju förmånen att vara adjungerad i två år via ungdomen innan jag kom in som ordinarie i regionstyrelsen. Det har jag haft stor nytta av och känner att jag hade hyfsad koll på hur allting fungerade.

Finns det något som du vill berätta om styrelsen som många kanske inte vet?

Då väljer jag att lyfta all den tid vi lägger ner som inte syns. Får ofta frågan vad vi gör och det är inte alltid det vi gör syns, även om vi blivit bättre på att synliggöra det via vår fantastiska personal. Men jag lovar att alla i styrelsen lägger ner mycket tid och engagemang på detta fina uppdrag som jag tycker att det är.