– Mottagandet har varit över förväntan. Intresset för lantbruk, mat och de gröna näringarna är stort. Vi ser att lyssningen ökar markant och vi når ständigt nya toppar. Extra roligt är att podden rankas av Poddtoppen som populär och samhällsviktig, säger ansvarig utgivare Carl Selling på LRF.

Denna säsong besöker vi åter lantbrukare i Örebro län, Södermanland och Östergötland under en halvtimmes tid. Lisa Schneider på Berga gård utanför Fjugesta berättar om resan till framgång med utvecklat företagande, caférörelse och prisad ostkaka.

Eller varför inte när Jonas Edlund på Stjärnorp lär oss allt om granbarkborren och hur man räddar hotad skog. Du får också veta vad som fick potatisbonden Anton Pettersson att gör chips i det som en gång var en EPA-traktorverkstad. Forskaren Per Frankelius rankar lantbrukets viktigaste uppfinningar samtidigt som korna nafsar honom i baken.

– Det är en stark upplaga med många inspirerande möten. Jag slås av den drivkraft och innovationskraft som finns på landsbygden. Uppfinningsrikedomen är enorm och kärleken till bygden är så stark, summerar programledare Mathias Lindholm.

Vi möter Thomas Björklund på Warbro Kvarn utanför Katrineholm som tagit äldre sorters spannmål till sitt hjärta och nu mältar korn till stora och små bryggerier, bröderna Johan och Alexander Petersson i Törsjö, Örebro som gör egen havregryn av sitt havre och måltidsforskaren Richard Tellström som riktar en rejäl känga åt livsmedelsbranschen.

Podd-serien Bonden & jag finns där andra poddar finns; som på Spotify, Poddtoppen, iTunes och Poddbean mfl platser. Här finns numera 36 avsnitt att välja på.

Välkomna!