Mikaela Johnsson vald till vice ordförande

Mikaela Johnsson
Mikaela Johnsson Foto: Kate Gabor

Mikaela Johnsson valdes på tisdagen till vice ordförande i LRFs riksförbundsstyrelse och ordförandens ställföreträdande.

Mikaela Johnsson är 41 år och utbildad lantmästare. Sedan 2007 driver hon familjeföretaget på Ågård utanför småländska Ljungby som omfattar åker, vall och produktiv skogsmark. På gården finns även smågrisproduktion samt ett vilthägn med både mufflon och dovhjort.
 
Du har varit ledamot i riksförbundsstyrelsen sedan 2019, hur känns det att nu bli vald till vice ordförande?
– Det känns kul, spännande och viktigt. Jag är väldigt stolt över att representera LRF som samlar de gröna näringarna.
 
Vad kommer att vara dina ansvarsområden?
– Jag kommer att gå in i rollen som ordförande i LRF Kött. Som vice ordförande och ordförandens ställföreträdande ska jag vara stöttande och kunna rycka in och ersätta Palle Borgström som är ordförande vid behov. Jag tror att vi kan komplettera varandra väl och bilda ett starkt presidium tillsammans med Paul Christensson, som omvaldes som vice ordförande, och LRFs vd Anna Karin Hatt.
 
Vilka av dina egenskaper tror du har varit avgörande för att du nu blivit vald till vice ordförande och ordförandens ställföreträdande?
– Jag tror att det varit viktigt att jag har en bred kompetens kring de gröna näringarna. Jag gillar att driva frågor framåt och ser helheter som binder oss samman och att hitta samarbeten för att förbättra för den enskilde medlemmen. Viktiga frågor för mig är utveckling av företagen, klimatfrågorna och även utveckling av LRF som organisation. 

 

Paul Christensson omvaldes som vice ordförande.

Paul Christensson omvaldes som vice ordförande.