Ambassadörerna ska vara ansiktet utåt i vår kampanj för att lansera LRFs hållbarhetsmål och på olika arenor möta medlemmar och allmänhet. Det finns ambassadörer i alla LRFs regioner runt om i Sverige. 

Dessa ambassadörer kommer mer än gärna ut under årsmöten eller någon annan tillställning som följer restriktionerna från folkhälsomyndigheterna om covid-19 eller till och med digitalt och håller föredrag eller pratar om hållbarhet med er medlemmar.

Här har ni en av Västra Götalands två ambassadörer!

Namn: Niklas Åsbogård

Ålder: 24 år

Bor: Jag bor i Mollaryd, Herrljunga, på familjegården där vi bedriver skogs- och lammproduktion.

Jobbar med: I våras examinerades jag som agrotekniker vid Biologiska Yrkeshögskolan i Skara. Nu arbetar jag på Länsstyrelsen som handläggare med jordbrukarstöd samtidigt som jag jobbar på Strömma Naturbrukscentrum som yrkeslärare. Dessutom arbetar jag dagligen på familjeföretaget.

Varför jag är hållbarhetsambassadör: Jag har hela tiden hållbarhet i fokus i allt jag gör och jag vill kunna förmedla de små sakerna vi kan göra för att bidra till en bättre miljö och en säkrare framtid. Det behöver inte alltid vara de stora sakerna som gör en människa till miljöhjälte, de små sakerna är lika viktiga och måste också belysas.

Hållbarhetsmål jag brinner extra mycket för: Alla mål är minst lika viktiga! För mig personligen är levande landsbygd och främjande av biologisk mångfald något jag fokuserar extra mycket på. Hur skapar vi attraktiva levnadsmiljöer för människor och djur samtidigt som vi får lönsamhet? Genom förtroendeskapande, resurseffektivisering och samarbete tror jag att vi har mycket att bidra med för att nå stora delar av miljömålen.

Niklas Åsbogård
Hållbarhetsambassadör LRF Västra Götaland, niklas.asbogard@hotamil.com
, 0733-49 94 79