LRF Ungdomen är ungdomsorganisationen inom LRF och representerar unga personer, från 16 till 36 år, som är intresserade av jord- och skogsbruk. Drygt 13 000 av LRFs medlemmar ingår i LRF Ungdomen.

Till sidomenyn Till sidomenyn

5 anledningar att gå med i LRF Ungdomen

Som medlem i LRF Ungdomen får du tillgång till utbildningar och workshops som är speciellt anpassade för unga inom branschen. Du får chansen att lära dig mer om allt från moderna jordbrukstekniker till hållbar skogsbruk och affärsutveckling inom de gröna näringarna.

Engagemang i LRF Ungdomen öppnar dörren till ett stort nätverk av unga personer som delar dina intressen och ambitioner. Du får chansen att knyta kontakter som kan vara värdefulla både personligt och professionellt. Du kommer träffa vänner, framtida affärspartners eller kanske till och med arbetsgivare.

Som medlem får du möjlighet att påverka politiska beslut som rör jord- och skogsbruket på både lokal och nationell nivå. Din röst blir en del av en större rörelse som verkar för att skapa bättre villkor och främja utvecklingen inom de gröna näringarna.

Som medlem kan du söka ledarskapsutbildningar och förtroendeuppdrag. Du får verktyg och stöd för att utvecklas i din roll inom LRF, och du får erfarenheter kan få dig att växa både personligen och professionellt, samtidigt som du gör skillnad.

Förutom allt seriöst arbete, anordnar LRF Ungdomen även sociala aktiviteter, studieresor och andra event där du får chansen att umgås och ha kul med andra unga som har samma intressen som du.

Till sidomenyn

Vi behöver dig, och du behöver oss

Goda villkor för de gröna näringarna och livet på landsbygden. 
Bli medlem och gör oss ännu starkare.

Bli medlem
Till sidomenyn
Till sidomenyn

Många vill – men få kan

Rapporten "Många vill - med få kan" belyser problematiken kring ägarskiften inom jordbruket. Den visar att en stor majoritet av unga lantbrukare, 94 procent, är intresserade av att ta över gårdar, men endast en liten del har realistiska möjligheter att göra detta på grund av flera hinder.

Läs mer
Till sidomenyn
Till sidomenyn

LRF Ungdomens premieelevkurs

Varje år får 21 elever vid Sveriges naturbruksgymnasier ett stipendium och utses till "Årets premielev". 

Mer om premieelevkursen
Till sidomenyn

Är du förtroendevald?

LRF Ungdomen

Då är du med och leder en av Sveriges tyngsta intresse- och företagarorganisationer och företräder medlemmar runt om i hela landet. 

För dig som förtroendevald
LRF Ungdomen
Senast uppdaterad: 2024-05-28