LRF Kött och projektet "Mer svenskt kött på restaurang" fortsätter nu arbetet genom att hjälpa krögare, kockar och restaurangpersonal att vässa kunskaperna om svenskt kött och hur det kan marknadsföras.

Utbildningen är helt digital och består av tre tillfällen.

Träff 1: Varför ska vi välja svenskt kött och hur fungerar köttproduktionen i Sverige? Kan vi kanske även reda ut vad lokalproducerat innebär? Vilka märkningar använder vi oss av? Vi ser på mervärden och inspireras av goda exempel. Frågorna är många, svaren får du under utbildningen.

Träff 2: Vi pratar hela djuret, styckningsdetaljer och hur de kan användas. Hur hanterar och förvarar du kött, en grundläggande repetition från restaurangskolan. Vi pratar kostnad, pris och vilka möjligheter det finns till hållbara affärer.

Träff 3: Den avslutande träffen fyller vi med marknadsföring. Hur talar du till din gäst? Skapa menyer och en tydlig profil. Vi ser på goda exempel där restauranger drar nytta av sin kunskap och sitt engagemang. Hur man genom det kan ge gästen en upplevelse och att sälja mer och bättre kött.

Läs mer om datum och anmälan i denna pdf

Inbjudan digital träff pdf