Via LRFs besöksgårdar finns möjlighet att träffa djur och bönder för att få veta mer om hur ett jord- eller skogsbruk fungerar.

Till sidomenyn

Besöksgårdar Västerbotten

Via LRFs besöksgårdar finns möjlighet att träffa djur och bönder för att få veta mer om hur ett jord- eller skogsbruk fungerar. Du kan åka dit med en förskole- eller skolklass, arbetsplats eller förening. Du kontaktar själv gården och bestämmer datum och tid.

Till sidomenyn

Vill du bli besöksgård?

Allt färre barn och unga har koppling till lantbruket, och många lärare säger att de vill komma ut och träffa lantbrukare. Då är det viktigt att vi i de gröna näringarna välkomnar fler ut till våra gårdar och visar var maten kommer ifrån.

Funderar du själv på att bli värd för besöksgård? Då är du varmt välkommen att kontakta Barn- och ungdomsansvarig vid LRF Nord.

Mona Thorsson

Regional folkrörelsesutvecklare

Telefon:

010 184 44 49

E-post:

mona.thorsson@lrf.se
Till sidomenyn

Bonden i skolan

Ungdom barn åker klöver Avan

LRFs digitala läromedel Bonden i skolan är en unik satsning där elever på ett enkelt och roligt sätt får lära sig var maten på våra tallrikar kommer ifrån och varför vi faktiskt behöver bönder. Vi tror nämligen att alla som vet var maten kommer ifrån och arbetet som ligger bakom också tar beslut som är bra för ett hållbart samhälle. 

Besök Bonden i skolan
Ungdom barn åker klöver Avan
Senast uppdaterad: 2023-09-12